• Посилання скопійовано

Як заповнити додаток 4-1 до декларації з рентної плати?

у Додатку 4-1 до податкової декларації з рентної плати зазначаються дані по кожному з отриманих дозволів: вид документа (дозвіл), номер, дата видачі (дд.мм.рррр.), строк дії (дд.мм.рррр.), кількість днів дії дозвільного документа у звітному періоді

Як заповнити додаток 4-1 до декларації з рентної плати?

Податківці у підкатегорії 119.04 «ЗІР» зазначили, якщо користувач радіочастотного ресурсу України отримав декілька дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв (далі – дозвіл) в одному регіоні, в яких зазначена однакова ширина смуги радіочастот та при цьому застосовується однакова ставка рентної плати, то у колонках 4.1 – 4.5 розрахунку з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України, який здійснюється у Додатку 4-1 до податкової декларації з рентної плати (далі – Додаток), зазначаються дані по кожному з отриманих дозволів: вид документа (дозвіл), номер, дата видачі (дд.мм.рррр.), строк дії (дд.мм.рррр.), кількість днів дії дозвільного документа у звітному періоді.

Також у колонках 2, 3, 5, 6 Додатка зазначаються дані по кожному дозволу.

У колонці 7 «ставка рентної плати» (далі – колонка 7) та колонці 8 «податкове зобов’язання» (далі – колонка 8) Додатка заповнюється рядок, в якому зазначені дані щодо першого за датою видачі отриманого дозволу. Інші рядки у цих колонках прокреслюються.

При цьому у колонці 7 Додатка зазначається ставка рентної плати, визначена п. 254.4 ПКУ.

У колонці 8 Додатка зазначається податкове зобов’язання у гривнях з копійками за звітний період. Нарахована сума рентної плати за звітний період розраховується на підставі даних першого по даті видачі дозволу незалежно від загальної кількості дозволів, наданих платнику збору в такій смузі радіочастот у одному регіоні.

Якщо на протязі звітного періоду закінчився термін дії дозволу та отримано новий, то у колонках 4.1 – 4.4 Додатка зазначаються дані по кожному отриманому дозволу: вид документа (дозвіл), номер, дата видачі (дд.мм.рррр.), строк дії (дд.мм.рррр.).

В колонці 4.5 «кількість днів дії» Додатка зазначається фактична кількість днів дії дозвільного документу у звітному періоді. У колонці 7 Додатка зазначається ставка рентної плати, визначена п. 254.4 ПКУ. Значення колонки 8 Додатка визначається відповідно до фактичної кількості днів дії дозвільного документу у звітному періоді.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»