• Посилання скопійовано

Коли фізособам вперше подавати нову декларацію про доходи?

Вперше оновлену декларацію про майновий стан і доходи необхідно подавати в 2022 році

Коли фізособам вперше подавати нову декларацію про доходи?

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що наказом Мінфіна від 17.12.2020 р. №783, який набрав чинності з 1 січня п.р. викладено у новій редакції форму декларації про майновий стан і доходи та інструкцію щодо її заповнення. Відповідно до цього наказу вперше оновлену декларацію необхідно подавати з 1 січня 2022 року.

Нова форма декларації об’єднана із  звітом з єдиного внеску, в ній передбачено 2 нових рядки 20.1 та 20.2: про суму зобов’язання з ЄСВ, яка самостійно визначена платником податку (з додатку ЄСВ 1); про суму зобов’язання з ЄСВ, яка підлягає сплаті за договором про добровільну участь (з додатку ЄСВ 2). об’єднана із  звітом з єдиного внеску.

Податкова декларація про майновий стан і доходи включає 7 додатків, в тому числі, додатки, в яких платники податків зможуть окремо розраховувати свої податкові зобов’язання з єдиного внеску та частини прибутку контрольованої іноземної компанії. Зокрема, для відображення суми єдиного внеску передбачено 3 додатки:

  • додаток ЄСВ 1 – розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (подаватимуть фізичні особи – підприємці на загальній  системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерських господарств «за себе»);
  • додаток ЄСВ 2 – розрахунок сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті;
  • додаток ЄСВ 3 – розрахунок збільшення або зменшення сум зобов'язань з єдиного внеску за результатами проведеної документальної перевірки.

Ще один новий додаток КІК – розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначених з частини прибутку контрольованої іноземної компанії.

Решта додатків не змінено, а саме:

  • додаток Ф1 – розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих від операцій з інвестиційними активами;
  • додаток Ф2 – розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою;
  • додаток Ф3 – розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв'язку з використанням права на податкову знижку.

***

Читайте також: Мінфін затвердив нову форму декларації про доходи для фізосіб з додатками для ЄСВ

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»