• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок заповнення митних декларацій окремих типів

Цей Порядок встановлює правила та особливості заповнення митних декларацій окремих типів у вигляді структурованого електронного повідомлення та на паперовому носії на бланках чи за формою єдиного адміністративного документа форми МД-2 і додаткових аркушів до нього форми МД-3

Затверджено Порядок заповнення митних декларацій окремих типів

Мінфін наказом від 22.12.2020 р. №795 (зареєстровано в Мін'юсті від 18.01.2021 р. №76/35698) затвердив Порядок заповнення митних декларацій окремих типів.

Цей Порядок встановлює правила та особливості заповнення митних декларацій окремих типів у вигляді структурованого електронного повідомлення та на паперовому носії на бланках чи за формою єдиного адміністративного документа (далі - ЄАД) форми МД-2 і додаткових аркушів до нього форми МД-3.

Заповнення митних декларацій окремого типу здійснює суб'єкт режиму або від імені суб'єкта режиму підприємство, яке надає послуги з декларування товарів, шляхом внесення інформації до визначених елементів даних з урахуванням особливостей, визначених цим Порядком.

Відомості, заявлені у митній декларації окремого типу суб'єктом режиму або від імені суб'єкта режиму підприємством, яке надає послуги з декларування товарів, є відомостями, необхідними для поміщення товарів у режим спільного транзиту.

Митним органам не дозволяється встановлювати порядок заповнення митних декларацій окремих типів і визначати особливості заповнення елементів даних таких митних декларацій, відмінні від визначених цим Порядком, а також висувати до суб'єктів режиму або підприємств, які надають послуги з декларування товарів, вимоги щодо внесення до митних декларацій окремих типів відомостей, не передбачених цим Порядком.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Його було опубліковано в "Офіційному віснику" №7 від 29.01.2021 р.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»