• Посилання скопійовано

При поданні декларації з прибутку за 2020 рік не забудьте подати одночасно й фінзвітність

Податківці наголосили, що декларація з прибутку подається з одночасним поданням фінансової звітності

При поданні декларації з прибутку за 2020 рік не забудьте подати одночасно й фінзвітність

Управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що у відповідності до п. 137.4 ст. 137 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI, зі змінами і доповненнями, (далі по тексту – ПКУ)  податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених пунктом 137.5 цієї статті, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком. Податковий (звітний) період починається з першого календарного дня податкового (звітного) періоду і закінчується останнім календарним днем податкового (звітного) періоду.

Крім цього, пп. 46.2 ст. 46 ПКУ встановлено, що платник податку на прибуток (крім платників податку на прибуток, які відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» зобов'язані оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським звітом) подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог статті 137 ПКУ.

Фінансова звітність або звіт про фінансовий стан (баланс) та звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати), що подаються відповідно до абзаців першого та другого цього пункту, є додатком до податкової декларації з податку на прибуток підприємств (звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації, розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку) та її невід'ємною частиною.

Згідно з вимогами пп. 49.18.3 п. 49.18 ст. 49 ПКУ податкові декларації, крім випадків, передбачених цим Кодексом, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному  року, крім випадків, передбачених підпунктами 49.18.4 та 49.18.5 цього пункту - протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Керуючись вимогами пп. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 ПКУ граничний термін подання податкових декларації з податку на прибуток підприємства за 2020 рік припадає на 01.03.2021 року.

Враховуючи викладене, Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на необхідність своєчасного подання податкових декларацій з податку на прибуток підприємства за 2020 рік з одночасним поданням фінансової звітності за даний період.

 

Від редакції: Фінансова звітність є невід’ємною частиною

Підтвердженням подання фінансової звітності разом з Декларацією є позначка «+» в Декларації у клітинці «ФЗ» таблиці «Наявність додатків» та у таблиці «Наявність поданих до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств додатків – форм фінансової звітності». Про це та про те, які ще звіти слід подавати разом з фінзвітністю при звітуванні з прибутку у 2021 році ми писали тут.

Платником податку проставляється позначка у тих графах таблиці, що відповідають назвам форм фінансової звітності, поданої разом з Декларацією.

Нагадаємо, що фінансова звітність може подаватися через «Єдине вікно», з якого вона одночасно потрапляє як до органів статистики, так і до податкових органів. Про це чомусь податківці в поточному роз'ясненні не згадують.

А контроль наявності поданих форм фінансової звітності до Декларації (Звіту) здійснюється серед поданих раніше та зареєстрованих в центральній базі даних діючих форм фінансової звітності за відповідний звітний період (періоди).

Тому Декларація (Звіт) вважається прийнятою, якщо фінансова звітність, як додаток до Декларації (Звіту), подана в електронному вигляді до органів ДПС раніше, ніж така Декларація (Звіт) з різницею в один день/місяць. Про це ми писали тут.

***

УВАГА!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Чернігівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»