• Посилання скопійовано

Особливості заповнення КОАТУУ в декларації з екологічного податку: поради від ДПС

Як бути, якщо код КОАТУУ змінився? Офіс великих платників податків наголошує, що при заповненні реквізиту КОАТУУ в декларації з екоподатку має зазначатися код органу самоврядування, а не територіально-адміністративної одиниці (населеного пункту), який є адміністративним центром новоствореної територіальної громади

Особливості заповнення КОАТУУ в декларації з екологічного податку: поради від ДПС

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє про особливості заповнення звітності з екологічного податку, у зв’язку з оновленням довідника місцевих бюджетів на базі змінених кодів Класифікатора об'єктів адміністративно-територіального устрою України (далі – КОАТУУ).

Оновлений довідник, затверджено наказом Мінфіну від 10.12.2020 р. №756 «Про внесення змін до довідника місцевих бюджетів» (далі – Наказ), а реквізити казначейських рахунків для громад розміщено на офіційних сайтах територіальних органів ДПС.

Проаналізуємо особливості заповнення КОАТУУ в податковій декларації з екологічного податку, затвердженій наказом Мінфіна від 17.08.2015 р. №715 «Про затвердження форми Податкової декларації екологічного податку» (далі – Декларація №715):

  • у рядку 7 рядка 2 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ» Декларації №715 зазначається код КОАТУУ за місцезнаходженням контролюючого органу, у якому платник перебуває на обліку як платник екологічного податку;
  • у рядку 3.1 рядка 3 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцем обліку платника» додатків 1 – 3 до Декларації №715 зазначається код КОАТТУ територіальної громади, визначений у Розпорядженнях та Наказі, у якій платник перебуває на обліку як платник екологічного податку;
  • у рядку 3.2 рядка 2 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцем розташування джерела забруднення» додатків 1 – 3 до Декларації №715 зазначається код КОАТУУ за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, здійснення скидів у водні об’єкти, розміщення відходів відповідно.

Звертаємо увагу на те, що зазначатися має код органу самоврядування, а не територіально-адміністративної одиниці (населеного пункту), який є адміністративним центром новоствореної територіальної громади.

***

Читайте також: Як відзвітувати з екоподатку у разі наявності декількох стаціонарних джерел забруднення?

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»