• Посилання скопійовано

НКЦПФР оновила форму повідомлення про обрану компанію для аудиту фінзвітності

У новій редакції викладено форму Повідомлення до НКЦПФР підприємством, що становить суспільний інтерес, про суб'єкта аудиторської діяльності, який надаватиме послуги з аудиту фінансової звітності

НКЦПФР оновила форму повідомлення про обрану компанію для аудиту фінзвітності

НКЦПФР рішенням від 12.01.2021 р. №10 виклала у новій редакції форму Повідомлення до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку підприємством, що становить суспільний інтерес, про суб'єкта аудиторської діяльності, який надаватиме послуги з аудиту фінансової звітності.

Нагадаємо, що відповідно до частини восьмої ст. 29 Закону "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність", підприємства, що становлять суспільний інтерес, до підписання договору щодо аудиту фінансової звітності інформують про суб’єкта аудиторської діяльності, який надаватиме ці послуги, відповідний орган державної влади, до якого відповідно до законодавства подається фінансова звітність разом з аудиторським висновком. Саме цю форму й оновила НКЦПФР.

Повідомлення складається у формі електронного документа відповідно до опису розділів та схем XML файлів, визначеного окремим документом нормативно-технічного характеру.

Державний контроль щодо подання підприємством, що становить суспільний інтерес, Повідомлення, відповідно до вимог законодавства здійснює НКЦПФР.

Якщо підприємством, що становить суспільний інтерес, подано недостовірну інформацію в Повідомленні, воно зобов'язане спростувати таку інформацію та подати виправлену інформацію у той (ті) самий (самі) спосіб (способи), яким (якими) було подано таку недостовірну інформацію.

Спростування поданої недостовірної інформації в Повідомленні та подання виправленої інформації здійснюються не пізніше 11:00 наступного робочого дня після дня, коли підприємство, що становить суспільний інтерес, дізналося про подання недостовірної інформації.

У разі несвоєчасного подання Повідомлення підприємством, що становить суспільний інтерес, воно повинно надати письмове пояснення НКЦПФР, яке складається у довільній формі та має містити обґрунтування причин, що призвели до несвоєчасного подання Повідомлення, та має бути засвідчене підписом керівника підприємства, що становить суспільний інтерес.

Це рішення набере чинності з дня його офіційного опублікування. Рішення  було опубліковано в "Офіційному віснику" від 05.03.2021 №17.

Дія цього рішення не поширюється на банки.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»