• Посилання скопійовано

З 16 березня діє нова єдина уніфікована форма Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на держчастку

Мінфін затвердив уніфіковану форму Розрахунку для всіх суб’єктів господарювання, які зобов’язані нараховувати та сплачувати до бюджету частину чистого прибутку (доходу), а також дивіденди, нараховані на державну частку (акції, паї) у статутному капіталі

З 16 березня діє нова єдина уніфікована форма Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на держчастку

Мінфін наказом від 12.01.2021 р. №4 (зареєстроваий в Мін'юсті 02.03.2021 р. за №264/35886) затвердив нову форму Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку.

Це уніфікована форма Розрахунку для всіх суб’єктів господарювання, які зобов’язані нараховувати та сплачувати до бюджету частину чистого прибутку (доходу), а також дивіденди, нараховані на державну частку (акції, паї) у статутному капіталі.

Основною метою змін є:

  • приведення форми Розрахунку у відповідність до чинного законодавства та затвердження уніфікованої форми;
  • надання можливості платникам самостійно виправляти помилки, що містяться у раніше поданих ними Розрахунках, шляхом надсилання уточнюючого Розрахунку або уточнення показників у складі Розрахунку за будь-який наступний податковий період;
  • надання можливості платникам подавати до контролюючих органів фінансову звітність, яка є додатком до Розрахунку та його невід’ємною частиною;
  • надання можливості контролюючим органами здійснювати адміністрування частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку.

Зауважимо, що відповідно до абзацу другого п. 46.1 ПКУ Розрахунок, який подається до контролюючих органів відповідно до іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, прирівнюється до податкової декларації.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Наказ опубліковано в "Офіційному віснику" № 20 від 16.03.2021 р. Відповідно нова форма почала діяти з 16 березня.

Водночас втратять чинність наказ ДПАУ від 16.05.2011 р. №285 «Про затвердження форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями», а також накази ДПАУ, якими були затверджені форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету за результатами діяльності у 2004 – 2010 роках.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»