• Посилання скопійовано

Чи подавати ф. №20-ОПП через зміну адміністративного устрою?

Якщо внаслідок зміни адміністративно–територіального устрою змінилась адміністративно-територіальна одиниця, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування, то слід подати ф. №20-ОПП з ознакою «3 – зміна відомостей про об’єкт оподаткування»

Чи подавати ф. №20-ОПП через зміну адміністративного устрою?

Податківці у підкатегорії  116.11 «ЗІР» зауважили, що наказом Міністерства розвитку громад та територій від 26.11.2020 р. №290 (у редакції наказу Мінрегіону від 12.01.2021 р. №3) затверджено Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі – Кодифікатор), який впроваджується на заміну Класифікатора об’єктів адміністративно – територіального устрою України (далі – КОАТУУ).

Відповідно із впровадженням Кодифікатора ведення КОАТТУ буде припинено.

У перехідний період для заповнення повідомлення №20-ОПП може використовуватись КОАТУУ.

Отже, якщо унаслідок зміни адміністративно – територіального устрою змінилась адміністративно-територіальна одиниця, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування, повідомлення №20-ОПП подається з ознакою «3 – зміна відомостей про об’єкт оподаткування», у графах 6-7 повідомлення №20-ОПП зазначається код та назва населеного пункту – адміністративного центру новоствореної територіальної громади згідно з КОАТУУ. Такий порядок заповнення граф 6-7 повідомлення №20-ОПП діятиме до завершення перехідного періоду – до запровадження Кодифікатора.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»