• Посилання скопійовано

Як подати уточнюючий розрахунок до єдиної звітності з ПДФО, ЄСВ та ВЗ?

Розрахунок з типом «Уточнюючий» (при коригуванні виключно реквізитів) для платників єдиного внеску подається на підставі інформації з раніше поданих Розрахунків і містить інформацію лише за рядками з реквізитами та сумами нарахованого ЄСВ, які уточнюються

Як подати уточнюючий розрахунок до єдиної звітності з ПДФО, ЄСВ та ВЗ?

ДПС у Тернопільській області інформує, що форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок) затверджені наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. №4 (у редакції наказу Мінфіну від 15.12.2020 р. №773).

Проведення коригувань реквізитів податкового розрахунку проводиться у відповідності з розд. V Порядку.

Згідно з п. 5 розд. V Порядку після закінчення строку подання розрахунку з типом «Звітний» та/або «Звітний новий» подається Розрахунок з типом «Уточнюючий». Уточнюючий Розрахунок може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди.

Відповідно до абз. 2 п. 6 Порядку Розрахунок з типом «Уточнюючий» (при коригуванні виключно реквізитів) для платників єдиного внеску, подається на підставі інформації з раніше поданих Розрахунків і містить інформацію лише за рядками з реквізитами та сумами нарахованого єдиного внеску, які уточнюються.

Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контролюючими органами до платника податків.

Разом з тим, для проведення коригувань платнику податків необхідно сформувати та подати Розрахунок з типом «Уточнюючий», який має містити обов’язкові реквізити, визначені в рядках 01-05 та у рядку 031 для платників єдиного внеску, а також інформацію про додатки, у яких буде проводитись коригування, та їх кількість, що визначені в рядку 06 Розрахунку. При цьому додатки, інформація щодо яких не коригується, у рядку 06 не вказуються та відповідно не подаються (п. 8 розд. V Порядку).

 

Від редакції: Якщо треба виправити «недоходні» дані про працівника (наприклад, податковий номер), то подаються «Звітний новий» або «Уточнюючий» типи:

  • щодо ПДФО та ВЗ для цього підійде комбінація «основна частина + 4ДФ». При цьому, оскільки сума доходу не зміниться, то в основній частині буде заповнено лише «шапку» та відомості про поданий додаток (те, що ми зазвичай називаємо «пустишкою»);
  • щодо персоніфікації з ЄСВ, для цього підійде комбінація «основна частина + Д1). А якщо «недоходні» дані стосуються кадрової інформації – то разом подаватимуться «основна частина + Д5».

Помилки щодо доходних даних виникають, як правило, в усіх частинах звіту, тому подавати треба буде «увесь пакет» звітного нового або уточнюючого типу.

А ось якщо в одному звіті в додатку Д1 виникли помилки як доходні, так і не доходні, і граничний строк подання цього звіту вже минув, то виправляти їх доведеться окремо (тобто, треба буде подавати один звіт «Уточнюючий», в комбінації «основна частина + Д1», у якому виправляємо доходні помилки, і другий «Уточнюючий» – із виправленням не доходних помилок)! Цього вимагає пп. 7 п. 9 розділу V нового Порядку. Докладно ми про це писали тут.

***

Читайте також: Як виправляти помилки у новій єдиній звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»