• Посилання скопійовано

Як в декларації відобразити коригування обсягів постачання щодо звільнених операцій від ПДВ?

Суми коригування обсягів постачання на підставі РК до ПН, складених на операції, які звільнені від оподаткування, відображаються з відповідним знаком у рядках 5.1, 5.1.1 декларації та у Додатку 5 до неї

Як в декларації відобразити коригування обсягів постачання щодо звільнених операцій від ПДВ?

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що відповідно до п. 6 розд. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. №21, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.01.2016 за №159/28289 (далі – Порядок №21) у рядку 5.1 податкової декларації з ПДВ (далі – декларація) (з рядка 5) вказуються обсяги операцій (з урахуванням коригування), які звільнені від оподаткування (розд. V ПКУ, підрозд. 2 розд. XX ПКУ, міжнародні договори (угоди)). Коригування обсягів за такими операціями окремо відображається у рядку 5.1.1 декларації.

Виходячи з форми податкової декларації з ПДВ у разі заповнення рядків 5 «Операції, що не є об’єктом оподаткування (ст. 196 ПКУ), операції з постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пп. 186.2186.3 ПКУ за межами митної території України, операції, які звільнені від оподаткування (ст. 197 ПКУ, підрозд. 2 розд. XX ПКУ, міжнародні договори (угоди))» та 5.1 «у тому числі операції, що звільнені від оподаткування (ст. 197 ПКУ, підрозд. 2 розд. XX ПКУ, міжнародні договори (угоди))» декларації заповнюється Додаток 5.

Згідно з п. 11 розд. ІІІ Порядку №21 додатки додаються до декларацій за наявності подій, які підлягають відображенню у таких додатках.

Пунктом 6 розд. III Порядку №21 визначено, що платник податку самостійно обчислює суму податкового зобов’язання, яку зазначає в податковій звітності. Дані, наведені в податковій звітності, мають відповідати даним бухгалтерського та податкового обліку платника.

Таким чином, суми коригування обсягів постачання (у т.ч. у випадку, якщо суми таких коригувань перевищують обсяги постачання, або обсяги постачання таких операцій в звітному періоді відсутні) на підставі розрахунків коригування до податкових накладних, складених на операції, які звільнені від оподаткування відображаються з відповідним знаком у рядках 5.1, 5.1.1 декларації та у Додатку 5 до неї.

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»