• Посилання скопійовано

Звіт про рух товарів у вільній митній зоні – у проєкті від Мінфіну

ДРС оприлюднила проєкт наказу Мінфіну, яким передбачено затвердження Звіту про рух товарів у вільній митній зоні

Звіт про рух товарів у вільній митній зоні – у проєкті від Мінфіну

Згідно зі ст. 435 МКУ утримувач вільної митної зони або особи, які здійснюють операції з товарами на території цієї зони, ведуть облік всіх іноземних та українських товарів, що перебувають у зазначеній зоні, і щомісячно подають митним органам звіт про рух товарів у вільній митній зоні за попередній місяць за формою, що встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. Будь-які зміни, що відбуваються з товарами в межах території вільної митної зони, повинні відображатися в облікових документах. Митні органи мають право вимагати подання позачергового звіту не частіше, ніж один раз на рік.

Проте на сьогодні відсутня затверджена форма звіту, за якою утримувачі вільних митних зон або особи, які здійснюють операції з товарами на території цих зон, повинні подавати митним органам звіт про рух товарів у вільній митній зоні.

З огляду на це, Мінфін розробив форму цього звіту. Відповідний проєкт наказу Мінфіну "Про затвердження форми Звіт про рух товарів у вільній митній зоні" оприлюднила Державна регуляторна служба.

Ознайомитися з ним можна тут>>

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»