• Посилання скопійовано

Код КОАТУУ та податкова декларація на нерухомість: як зазначити правильно?

Який код КОАТУУ зазначається в рядку 1 розд. І додатків 1 або 2 до декларації з податку на нерухоме майно у зв’язку з об’єднанням сільських рад в територіальну громаду?

Код КОАТУУ та податкова декларація на нерухомість: як зазначити правильно?

ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що з проведенням адміністративної реформи відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № № 707-р – 730-р в Україні проведено адміністративну реформу та створено територіальні громади. При цьому наказом Міністерства фінансів України від 10.12.2020 № 756 внесені зміни до довідника місцевих бюджетів.

За наведених обставин для забезпечення прийняття податкових декларацій з місцевих податків і зборів у перехідний період у 2021 році (до переведення всіх платників місцевих податків і зборів на нове місце податкового обліку до контролюючих органів, що відповідають адміністративним центрам новостворених територіальних громад), у рядку 1 розд. І додатків 1 або 2 до податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Декларація) при заповненні реквізиту «код за КОАТУУ органу місцевого самоврядування» рекомендується зазначати код органу місцевого самоврядування, на території якого знаходяться об’єкти оподаткування, до створення територіальної громади, тобто код, який платники зазначали при наданні Декларацій у 2020 році.

У Деклараціях має зазначатися код за КОАТУУ органу самоврядування старого 10-знакового формату.

При цьому повідомляємо, що наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 12.01.2021 № 3 «Про внесення змін до наказу Мінрегіону від 26 листопада 2020 року № 290» затверджено у новій редакції Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, який містить коди нового 19-ти знакового формату (наприклад, UA01020030020095516).

***

Читайте також: Складання декларації з податку на нерухомість: поради від ДПС

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»