• Посилання скопійовано

Умови зняття з обліку в ДПС іноземної компанії при припиненні діяльності в Україні

Після зняття з обліку за зверненням іноземній компанії видається довідка за формою №12-ОПП про зняття з обліку іноземної компанії та/або її відокремленого підрозділу

Умови зняття з обліку в ДПС іноземної компанії при припиненні діяльності в Україні

ДПС по роботі з великими платниками податків зазначає, що відповідно до п. 67.5 ст. 67 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) нерезиденти, визначені у п. 64.5 ст. 64 ПКУ, знімаються з обліку у контролюючих органах після відчуження нерухомого майна та/або закриття всіх рахунків у банках та інших фінансових установах України та/або закриття на території України відокремлених підрозділів, у тому числі постійних представництв, за умови відсутності на території України інших об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням.

Тож, пунктом 5.10 розд. V Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1588) визначено, що якщо нерезидент припиняє свою діяльність на території України, закриває всі свої відокремлені підрозділи, постійні представництва, відчужує об’єкти нерухомого майна та майнові права, закриває банківські рахунки, то після зняття ознаки платника податку на прибуток, проведення розрахунків з бюджетом зі сплати всіх податків, зборів та у разі відсутності у нерезидента будь-яких об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, контролюючий орган здійснює зняття з обліку такого нерезидента за загальними процедурами, встановленими Порядком № 1588:

  • для зняття з обліку іноземна компанія, організація подає до контролюючого органу за своїм основним місцем обліку заяву про ліквідацію або реорганізацію платника податків за формою № 8-ОПП;
  • іноземна компанія має забезпечити остаточні розрахунки з податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, що справляються на території України, подати до контролюючих органів у порядку, встановленому ПКУ, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів на території України, та виконати інші обов’язки платника податків, визначені ст. 16 ПКУ (пп. 3 п. 11.23 розд. ХІ Порядку № 1588);
  • після проведення заходів, визначених пп. 3 п. 11.23 розд. ХІ Порядку № 1588, у разі відсутності заборгованості зі сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, та непогашених грошових зобов’язань, іноземна компанія та/або її відокремлений підрозділ знімаються з обліку в контролюючих органах.

Після зняття з обліку за зверненням іноземній компанії видається довідка за формою № 12-ОПП про зняття з обліку іноземної компанії та/або її відокремленого підрозділу.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»