• Посилання скопійовано

В якому рядку декларації з ПДВ відображається постачання товарів платником ПДВ магазину безмитної торгівлі?

Постачання товарів платником ПДВ магазину безмитної торгівлі слід зазначати у рядку 2.1 розд. I «Податкові зобов’язання» декларації з ПДВ

В якому рядку декларації з ПДВ відображається постачання товарів платником ПДВ магазину безмитної торгівлі?

Податківці у підкатегорії 101.24 «ЗІР» зазначили, що п. 1 ст. 420 МКУ, визначено, що магазин безмитної торгівлі – це спеціалізований торговельний заклад, розташований у пункті пропуску через державний кордон України, відкритому для міжнародного сполучення, а також на повітряному або водному транспортному засобі комерційного призначення, що виконує міжнародні рейси, та призначений для реалізації товарів, поміщених у митний режим безмитної торгівлі.

Пунктом 206.11 ПКУ визначено порядок оподаткування операцій з товарами, поміщеними в митний режим безмитної торгівлі, зокрема операції з вивезення товарів з митної території України в магазин безмитної торгівлі оподатковуються відповідно до пп. 195.1.1 ПКУ.

Відповідно до пп. «в» пп. 195.1.1 ПКУ за нульовою ставкою оподатковуються операції з вивезення товарів за межі митної території України у митному режимі безмитної торгівлі.

Пунктом 3 розд. V Порядку №21 визначено, що у рядку 2.1 розд. I «Податкові зобов’язання» вказуються обсяги операцій з вивезення товарів за межі митної території України, що оподатковуються за нульовою ставкою відповідно до вимог пп. 195.1.1 та п. 195.2 ПКУ.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»