• Посилання скопійовано

Розроблені зміни до митної декларації щодо переміщення через кордон електроенергії

КМУ розробив зміни до порядку оформлення митних декларацій для забезпечення реалізації положень Закону «Про ринок електричної енергії» щодо імплементації актів законодавства Енергетичного Співтовариства у сфері енергетики

Розроблені зміни до митної декларації щодо переміщення через кордон електроенергії

КМУ було розроблено і розміщено для обговорення проєкт внесення змін до Положення про митні Декларації (постанова від 21.05.2012 р. №450). З ним ви можете ознайомитися тут.

Документом встановлюється, що у разі переміщення товарів (у цьому випадку під товаром мається на увазі електроенергія!) через митний кордон України лініями електропередачі, під час якого виникають відхилення перетікань електричної енергії від планових значень, пов’язані із забезпеченням паралельної роботи між енергосистемами країн (або їх частинами), з подальшим переміщенням через державний кордон України, додаткова декларація подаватиметься оператором системи передачі до 25 числа місяця, що настає за  календарним місяцем переміщення цих товарів через митний кордон України.

На відміну від цього на сьогодні строк подання додаткової митної декларації до періодичної становить до 15-го числа місяця, що настає за календарним місяцем переміщення товарів через митний кордон України. Але НЕК «Укренерго» не здійснює декларування ненавмисних відхилень фактичних сальдо перетікань електричної енергії від планових значень і врегульовує їх відповідно до компенсаційної програми.

От саме для таких операторів як НЕК «Укренерго» компенсація ненавмисних відхилень електроенергії на платній основі вимагатиме подання додаткової митної декларації. І це логічно, оскільки йдеться про переміщення товару (електроенергії) через митний кордон України.

Крім того, у пункті 25 Положення про митні Декларації буде уточнено, що можуть бути випущені митним органом після оформлення періодичної митної декларації товари, які ввозяться на митну територію України за такою декларацією не тільки трубопровідним транспортом, а й лініями електропередачі.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»