• Посилання скопійовано

Мінфін знову опублікував нові зразки структури власності

30 вересня Мінфін знову на своєму сайті опублікував нові зразки структури власності. Зокрема, їх доповнено зразками структури власності для громадських спілок, для благодійних організацій, для юросіб, де учасником є малолітня або неповнолітня особа

Мінфін знову опублікував нові зразки структури власності

Нагадаємо, що для інформаційної кампанії обов'язковим є складання у довільній формі схематичного зображення структури власності. Вона разом із реєстраційною заявою подається держреєстратору. За Порядком №163  структура власності підписується керівником юридичної особи.

Структура власності в електронній формі формується програмними засобами у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, з накладанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису керівника юридичної особи. Мінфін при затвердженні Положення про структуру власності також розробляв й Зразки складання схематичного зображення структури власності для ТОВ ПП, ТДВ, повних та командитних товариств, інших організаційно-правових форм ЮО (приклади 1-10), а також публічних компаній (АТ), трастових фондів, інвестиційних фондів, компаній з управління активами (приклади 11-14). З ними можна ознайомитись за посиланням. Про це ми писали тут.

20 вересня на своєму сайті Мінфін опублікував нові зразки структури власності (прямий та непрямий вплив, а також опосередковане володіння).

А тепер (станом на 30 вересня) з'явилися ще новіші зразки складання схематичного зображення структури власності можна переглянути за посиланням.

З огляду на зміст нового оновлення Мінфін доповнив оприлюднені раніше зразки. 

Зокрема, додано нові зразки структури власності для громадських спілок, для благодійних організацій, для юросіб, де учасником є малолітня або неповнолітня особа. Крім того, додано приклад по управлінню корпоративними правами кінцевого бенефіціара.

Звертаємо увагу! 10 жовтня буде останнім днем для інформування про бенефіціарів.

5 жовтня народні депутати ВРУ мали б прийняти законопроєкт №5807, але цього не сталосяЗауважимо що на поточному тижні засідань в інші дні не передбачено розгляд цього законопроєкту. Але час додати його до переліку у депутатів ще є. Чекаємо на їхнє швидке та своєчасне рішення цієї проблеми. Адже Закон набере чинності тільки після його підписання Президентом. А на це також треба час. 

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»