• Посилання скопійовано

З 2022 року нерезиденти – платники податку на прибуток подаватимуть декларацію за оновленою формою

У такому випадку нерезидент визначатиме оподатковуваний прибуток окремо щодо кожного постійного представництва і окремо складатиме та подаватиме декларацію з податку на прибуток за неосновним місцем свого обліку

З 2022 року нерезиденти – платники податку на прибуток подаватимуть декларацію за оновленою формою

ДПС у Житомирській області інформує, що з 01 січня 2022 року платники податку на прибуток подаватимуть декларацію за звітний (податковий) 2021 рік за оновленою формою.

Оновлену форму Декларації доповнено новим рядком «7.1». Він заповнюється нерезидентами у разі здійснення ними діяльності на території України через постійне представництво. У цьому рядку зазначається інформація про:

  • повне найменування постійного представництва / відокремленого підрозділу нерезидента, через який здійснюється діяльність в Україні;
  • код за ЄДРПОУ постійного представництва. У разі, якщо нерезидентом здійснюється діяльність через неакредитований відокремлений підрозділ, зазначається ідентифікатор об’єкта оподаткування згідно з повідомленням про такий об’єкт оподаткування;
  • місцезнаходження постійного представництва / відокремленого підрозділу нерезидента;
  • найменування контролюючого органу за місцем обліку постійного представництва / відокремленого підрозділу нерезидента.

Щодо звітування нерезидентами у разі наявності кількох постійних представництв в різних регіонах України, у такому випадку нерезидент визначатиме оподатковуваний прибуток окремо по кожному такому постійному представництву і окремо складатиме та подаватиме податкову декларацію з податку на прибуток за неосновним місцем свого обліку, за місцезнаходженням таких постійних представництв.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»