• Посилання скопійовано

Офіційні е-адреси для юр- та фізосіб: законопроєкт прийнято у І читанні

Згідно законопроєкту №3860-д юридичні особи та фізособи – підприємці в обов’язковому порядку упродовж шести місяців з дня набрання чинності законом зобов’язані подати держреєстратору відомості про свою офіційну адресу електронної пошти

Офіційні е-адреси для юр- та фізосіб: законопроєкт прийнято у І читанні

16 листопада ВРУ на черговому засіданні ВРУ депутати розглянули законопроєкт 3860-д. Народні депутати підтримали законопроєкт у першому читанні за основу.

Нагадаємо, що за пояснювальною запискою, він спрямований на запровадження адреси офіційної електронної пошти в ЄДР (надалі - адреса офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ), яка разом з офіційною електронною адресою, що функціонуватиме в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, використовуватиметься в судах при здійсненні господарського, цивільного та адміністративного судочинства для направлення учасникам судового процесу копій рішень, ухвал, судових повісток та інших документів в електронній формі. Документи, листи та/або повідомлення, надіслані на адресу офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ, якщо такий порядок повідомлення передбачений законодавством, вважатимуться такими, що надіслані офіційно та не потребуватимуть додаткового документального підтвердження їх направлення.

Також вводиться можливість у разі відсутності в учасника справи офіційної електронної адреси чи адреси офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ за письмовою заявою учасника процесу використовувати надану учасником адресу електронної пошти для направлення судом в електронному вигляді копій повісток, повідомлень, судових рішень та інших процесуальних документів.

Законопроєктом передбачено, що юридичні особи (у тому числі державні органи та органи місцевого самоврядування) та фізичні особи – підприємці  в обов’язковому порядку упродовж шести місяців з дня набрання чинності цим законом зобов’язані подати державному реєстратору відомості про свою адресу офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ.

У разі прийняття Закон набере чинності з наступного дня після його офіційного опублікування.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»