• Посилання скопійовано

Як скоригувати показники додатку 4ДФ у разі помилки в сумі нарахованого ПДФО?

Для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію

Як скоригувати показники додатку 4ДФ у разі помилки в сумі нарахованого ПДФО?

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що відповідно до  п. 10 розділу V Порядку №4 (наказ МФУ від 13.01.2015 р. №4 у редакції від 01.12.2020 №773), коригування показників додатка 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» до податкового розрахунку відбувається таким чином:

1) у розділі I:

  • для виключення одного помилкового рядка з попередньо поданої (прийнятої) інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 10 указати «1» – на виключення рядка;
  • для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи й у графі 10 указати «0» – на введення рядка;
  • для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 10 вказують «1» – рядок на виключення, а в другому – «0» – рядок на введення.

2) у розділі II:

  • у рядку «Військовий збір» під час проведення коригування показників за минулі періоди зазначають період, відповідно за який була подана звітність, що коригується.

Зверніть увагу, що коригування показників за періоди до 01.01.2021 року у розділі I графи 5а, 5 не заповнюють.

Для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку «Військовий збір – виключення» потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку «Військовий збір» відобразити правильну інформацію.

***

Читайте також: Як виправляти помилки у новій єдиній звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»