• Посилання скопійовано

З 2022 року слід подавати нові звіти з праці

Вперше звітувати за новими формами №1-ПВ потрібно буде за січень 2022 року (до 7 лютого) та за І квартал 2022 року (до 7 квітня)

З 2022 року слід подавати нові звіти з праці

Нагадаємо, що  наказом Держстату від 25.06.2021 р. № 135 затверджено нові форми №1-ПВ (місячна) "Звіт із праці" та №1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці".

 

Коли вперше звітувати за новими формами?

Згідно з текстом наказу нові форми вводяться в дію, починаючи зі звіту:

  • за І квартал 2022 року - № 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці";
  • за січень 2022 року - № 1-ПВ (місячна) "Звіт із праці".

Відповідно втратять чинність з 1 лютого 2022 року накази Держстату від 17.06.2020 р. №178 та №179, якими затверджено попередні форми цих звітів.

 

Хто повинен подавати ці звіти?

Як і раніше, ці форми подають юридичні особи, відокремлені підрозділи юридичних осіб відповідно до затвердженої методології до територіальному органу Держстату.

 

Термін подання форм №1-ПВ

Тут теж без змін:

  • не пізніше 7-го числа місяця, наступного за  звітним періодом - для квартальної форми. Граничні терміни подання на 2022 рік: 10 січня, 7 квітня, 7 липня, 7 жовтня.
  • не пізніше 7-го числа місяця, наступного за  звітним періодом - для місячної форми. Граничні терміни подання на 2022 рік: 10 січня, 7 лютого, 9 березня, 7 квітня, 10 травня, 7 червня, 7 липня, 8 серпня, 7 вересня, 7 жовтня, 7 листопада, 7 грудня.

*За календарем Держстату

 

Заповнення форм №1-ПВ

Роз'яснення Держстату щодо заповнення:

  • форми №1-ПВ (місячна) можна завантажити тут;
  • форми №1-ПВ (квартальна) можна завантажити тут.

Крім того, за цим посиланням можна онайомитися з Інструкцією зі статистики кількості працівників, а ось тут - з Інструкцією зі статистики заробітної плати.

***

Звертаємо увагу, що звіти з праці - не єдині форми статзвітності, які змінюються з 2022 року. Це ще кілька десятків форм, про які можна прочитати за посиланнями:

При цьому, за даними Держстату, 88 звітів можна буде подавати в електронному вигляді. Весь перелік тут. 

Календар, табель та альбом форм статзвітності на 2022 рік дивіться у цій новині.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»