• Посилання скопійовано

Що робити великому платникові податків, якого не включено до Реєстру на 2022 рік?

Офіс великих платників податків за попереднім місцем обліку платника податків, не включеного до Реєстру ВПП, здійснює передачу облікової справи платника податків до ДПС за новим місцем обліку у 10-денний строк з дня взяття на облік за новим місцем обліку

Що робити великому платникові податків, якого не включено до Реєстру на 2022 рік?

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що відповідно до пп. 64.7 ПКУ, пп. 20.1.25 ПКУ та на виконання п. 5 розділу ІІІ Порядку №911 зазначає, що платник податків, який не включений до Реєстру великих платників податків на 2022 рік та перебуває на обліку в територіальному органі ДПС, що здійснює податкове супроводження великих платників податків, переводиться на облік до територіального органу за своїм місцезнаходженням з початку нового податкового періоду (календарного року).

Таким чином, платник податків, який перебуває на обліку в контролюючому органі, що здійснює супроводження великих платників податків та не включений на наступний календарний рік до Реєстру великих платників податків, до початку нового календарного року подає заяву за формою № 1-ОПП до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням.

Слід зазначити, що пп. 2 п. 10.22 розд. Х Порядку №1588 визначено, що дані про взяття на облік платника податків, якого не включено до Реєстру ВПП та відомості щодо якого містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР), передаються до ЄДР у день взяття на облік у контролюючому органі за новим місцем обліку із зазначенням дати та номера запису про взяття на облік, найменування та ідентифікаційного коду контролюючого органу, у якому платника податків взято на облік.

Контролюючий орган, що здійснює супроводження великих платників податків за попереднім місцем обліку платника податків, не включеного до Реєстру ВПП, здійснює передачу облікової справи платника податків до контролюючого органу за новим місцем обліку у 10-денний строк з дня взяття на облік за новим місцем обліку.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»