• Посилання скопійовано

Хто та як має подавати статистичні звіти у 2022 році: пам'ятка від Держстату

За інформацією Держстату кожен СГ має можливість перевірити на сайті через пошук за ЄДРПОУ, які звіти слід буде подавати протягом 2022 року

Хто та як має подавати статистичні звіти у 2022 році: пам'ятка від Держстату

Держстат виклав на своєму сайті пам'ятку для респондентів щодо подання звітів у 2022 році:

"Шановний респонденте! Зауважуємо, що протягом року до переліку форм можуть уноситися зміни.

Оновлення переліку здійснюється щомісячно (останнє оновлення сервісу – 04.01.2022 р.).

Також Ви можете бути залучені до спостережень і анкетних опитувань, які не зазначені в переліку, про що Вам буде повідомлено додатково.

Передбачено безкоштовний сервіс для електронного звітування за статистичними звітами "Кабінет респондента" за посиланням.

Граничні терміни подання форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності можна знайти в Календарі подання форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності на 2022 рік.

Повний перелік форм державних статистичних спостережень представлено у Загальному табелі (переліку) форм державних статистичних спостережень на 2022 рік.

Фінансову звітність на адресу органів державної статистики мають подавати усі респонденти-юридичні особи.

Склад і періодичність подання фінансової звітності визначаються Законом України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.1999 р. № 996-XIV (зі змінами), постановою КМУ від 28.02.2000 р. № 419 "Про затвердження Порядку подання фінансової звітності", національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, затвердженими Міністерством фінансів України, та міжнародними стандартами фінансової звітності, які офіційно оприлюднені на веб-сторінці Мінфіну.

Крім того, Держстат розробив для смартфонів, планшетів та ПК чат-бот «Пошук за ЄДРПОУ», який працює в безкоштовному месенджері «Telegram», що дозволяє отримати інформацію щодо форм статистичної звітності, за якими респондент залучений до звітування (@derzhstat_bot або «Пошук за ЄДРПОУ»).

Для того, щоб скористатися сервісом «Пошук за ЄДРПОУ», необхідно:

1) відкрити месенджер «Telegram»;

2) у полі пошуку ввести «Пошук за ЄДРПОУ» або @derzhstat_bot;

3) обрати необхідний чат-бот;

4) увести код ЄДРПОУ;

5) отримати результат у вигляді переліку форм, за якими підприємство із зазначеним кодом ЄДРПОУ залучене до звітування".

***

Читайте також:

Джерело: Державна служба статистики України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»