• Посилання скопійовано

З 2022 року держоблік водокористування ведеться в е-формі

З 2022 року водокористувачі мають подавати звіти про використання води за формою №2ТП-водгосп (річна) в е-формі

З 2022 року держоблік водокористування ведеться в е-формі

ДПС по роботі з великими платниками податків зазначає, що відповідно до наказу Міндовкілля від 18.12.2020 №375 з 1 січня 2022 року набувають чинності зміни в частині організації ведення державного обліку водокористування та форми подання водокористувачами звітів про використання води за формою №2ТП-водгосп (річна).

Відповідно до цих змін, подача звітів здійснюється виключно в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія» або Портал електронних послуг Держводагентства. Звіти підписуються з накладанням кваліфікованого електронного підпису та/або кваліфікованої електронної печатки водокористувача.

З метою вдосконалення процесу ведення державного обліку водокористування та у зв’язку з переведенням у електронний формат звітності з 01.01.2022 копії електронних звітів з відміткою про одержання (QR кодом, який формується після прийняття Звіту на Порталі) подаються платниками рентної плати за спеціальне використання води разом з податковими деклараціями зазначеного збору до територіальних органів ДПС.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»