• Посилання скопійовано

Мінфін підкоригує форму «нульової» декларації

Оприлюднено проєкт змін від Мінфіну до форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання. Уточнюється, що декларантами не можуть бути особи, які за будь-який період, починаючи з 1 січня 2010 року, виконують або виконували в Україні публічні функції

Мінфін підкоригує форму «нульової» декларації

10 січня 2022 року Мінфін оприлюднив проєкт свого наказу, яким пропонує внести зміни до:

  • форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації;
  • Порядку подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Таким чином Мінфін намагається привести форму  декларації та Порядок у відповідність до Закону від 30.11.2021 р. №1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Зокрема, внесено зміни до поля примітки до форми одноразової декларації та зміни до Порядку подання такої декларації, згідно з якими декларантами не можуть бути особи, які за будь-який період, починаючи з 1 січня 2010 року, виконують або виконували в Україні публічні функції.

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Наразі ж зауваження та пропозиції до змісту проєкту Наказу можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення (тобто до 10.02.2022 р.) за адресами:

  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: dybko@minfin.gov.ua 
  • Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11, адреса web-сайту Служби: www.drs.gov.ua, E-mail загальний: inform@drs.gov.ua 

Всі новини на тему нульового декларування читайте за посиланням>>

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»