• Посилання скопійовано

Чи подавати повідомлення про прийняття на роботу при договорі ЦПХ: позиція Держпраці та ДПСУ

На тему, чи подавати до податкової повідомлення про укладання цивільно-правового договору, вже висловилося (і не раз) Мінекономіки. Тепер маємо й позицію Держпраці та ДПСУ

Чи подавати повідомлення про прийняття на роботу при договорі ЦПХ: позиція Держпраці та ДПСУ

Коментар до листа ДПСУ від 01.02.2022 р. №144/2/99-00-04-03-03-02

та листа Держпраці від 04.02.2022 р. №702/4.1/4.1-22

Про що йдеться?

Якщо коротко, то з 5 січня 2022 року діє оновлена форма повідомлення. Зараз воно вже має назву  «Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту».

Слід зазначити, що гіг-контракт - це за визначенням цивільно-правовий договір. Отже, повідомлення тепер подається і за укладеними договорами ЦПХ. Але ким? Тільки резидентами «Дія Сіті» чи усіма роботодавцями? Тільки за гіг-контрактами чи за всіма видами договорів ЦПХ на надання послуг або виконання робіт?

Ось ці питання були задані Мінекономіки. Коментар до відповіді міністерства у листі від 21.01.2022 р. №4711-06/3082-07 ми наводили тут.

Слід зазначити, шо відповідь Мінекономіки була надто докладна. Роботодавці ж чекали на чітку і конкретну відповідь - так чи ні. А натомість отримали відповідь, в першій половині якої - ні, а в другій - так. І така ж суперечлива відповідь міститься і в іншому листі Мінекономіки від 28.01.2022 р. №4706-06/4356-01. В обох випадках звучала порада звернутися з цього питання до авторів проєкту змін до форми повідомлення – а вони були з Мінсоцполітики.

Але фахівці міністерств із перевірками до роботодавців не прийдуть. Що думають про це безпосередні контролери – Держпраці та самі податківці? Про це йдеться у коментованих листах. І повідомимо одразу: автори цих листів від питання «відхрестилися». 

 

Позиція ДПСУ

Центральний податковий орган заявив, що ДПСУ лише приймає від суб'єктів господарювання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту, проте не регулює питання трудових відносин, встановлених ст. 24 КЗпП.

А надання роз'яснень щодо законодавства про працю в частині заповнення та подання Повідомлення знаходиться в правовому полі Мінекономіки.

 

Позиція Держпраці

Держпраці  теж заявила, що здійснює контроль щодо подання суб'єктами господарювання повідомлень про прийняття найманих працівників. І то лише в межах трудового законодавства, тобто за основним місцем роботи та за сумісництвом. Інші питання, викладені у запиті до них, не належать до повноважень Держпраці.

І теж порадили звернутися до Мінекономіки, як до головного органу у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері праці, зайнятості населення, трудової міграції, трудових відносин, соціального діалогу.

Коло замкнулося.

 

То що ж робити зараз, доки Мінекономіки не надало чітку відповідь?

Свою думку ми вже висловили.

На нашу думку, роботодавцям  (які не є резидентами «Дія Сіті») слід повідомляти  лише про укладені трудові договори.

І не треба перейматися питанням, як повідомити про укладений договір ЦПХ. Тому що окремо про нього повідомляти наразі закон не вимагає.

Тим більше, що Держпраці та ДПСУ на сьогодні теж не вимагають подавати таке повідомлення про договори ЦПХ.

***

Автор: Бикова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»