• Посилання скопійовано

Змінилася форма декларації з рентної плати

Форму декларації з рентної плати приведено у відповідність до Закону №1914-ІХ

Змінилася форма декларації з рентної плати

Мінфін наказом від 15.02.2022 р. №79 (зареєстрований в Мін'юсті 02.03.2022 р. за №276/37612) вніс зміни до форми декларації з рентної плати. Їх розроблено з метою приведення декларації у відповідність до Закону №1914-ІХ.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Очікується його опублікування в "Офіційному віснику України" 22 березня 2022 року.

 

Що зміниться?

1) Розрахунки з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, а також вуглеводневої сировини, в тому числі під час виконання угоди про розподіл продукції, встановлені додатками 1, 2-1 та 2-2 до декларації, пропонується доповнити рядками для зазначення платниками рентної плати декількох коригуючих коефіцієнтів, а також внести зміни до приміток до цих розрахунків щодо застосування коригуючих коефіцієнтів та щодо визначення вартості одиниці товарної продукції гірничого підприємства відповідно до норм Закону № 1914.

2) Забезпечено можливість відображення платниками рентної плати інформації щодо місцезнаходження об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, що використовуються такими платниками, з використанням Кодифікатора, який передбачає зазначення 19 символів.

3) Уточнено у формі декларації та додатках до неї посилання на пункти ПКУ щодо нарахування штрафних санкцій та пені, які були змінені внаслідок прийняття Закону № 466.

4) З метою зменшення помилок (розбіжностей) при поданні уточнюючих декларацій, забезпечення спрощення ведення автоматизованого обліку та аналізу поданих документів як з боку платників, так і контролюючих органів, а також розширення надалі сервісного обслуговування платників проєктом наказу запропоновано у формі декларації та додатках до неї запровадити позицію «Реєстраційний номер у контролюючому органі, що уточнюється».

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»