• Посилання скопійовано

Коли вперше звітувати з прибутку за оновленою у 2022 році декларацією?

Декларацію за оновленою формою (з урахуванням змін, внесених Наказом №58) платники податків мали б подавати, починаючи зі звітного періоду – півріччя 2022 року

Коли вперше звітувати з прибутку за оновленою у 2022 році декларацією?

Податківці у своєму роз'ясненні розповіли про зміни до декларації з податку на прибуток. Детально про них ми писали тут.

Нагадаємо, що завдяки змінам у декларації з'явилися рядок 06.2 для відображення мінімального податкового зобов'язання та окремий додаток МПЗ.

В цьому ж роз'ясненні говориться про перше звітування за оновленою формою.

Відповідно до п. 46.6 ПКУ до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Таким чином, Декларацію за оновленою формою (з урахуванням змін внесених Наказом №58) платники податків мали б подавати, починаючи зі звітного періоду – півріччя 2022 року.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»