• Посилання скопійовано

Платник податку на прибуток перейшов на спецгрупу ЄП: як відзвітувати?

Якщо платник податку на прибуток переходить на сплату єдиного податку з травня 2022 року, він зобов’язаний подати декларацію з податку на прибуток за звітний період півріччя 2022 року

Платник податку на прибуток перейшов на спецгрупу ЄП: як відзвітувати?

Податківці в роз'ясненні наголосили, якщо платник податку на прибуток переходить на сплату єдиного податку з травня місяця він зобов’язаний подати декларацію з податку на прибуток підприємств за звітний період півріччя. У цій декларації будуть враховані наростаючим підсумком результати діяльності починаючи з 01 січня звітного року по дату переходу на єдиний податок у травні та подати у складі такої декларації фінансову звітність складену за результатами діяльності за цей період. 

 

Щодо включення  доходу при перебуванні на ЄП за ставкою 2% до обсягу 40 млн грн для застосування податкових різниць

При поверненні на загальну систему протягом року до річного доходу для визначення необхідності застосування податкових різниць з метою оподаткування податком на прибуток також включається дохід, отриманий під час перебування на єдиному податку третьої групи за ставкою 2% доходу. Про це ми писали тут

 

Нюанси звітування з податку на прибуток за 2022 рік у разі тимчасового переходу на ЄП зі ставкою 2% 

При декларуванні податку на прибуток за 2022 рік у разі переходу на загальну систему оподаткування (наприклад, з IV кварталу 2022 року) фінансовий результат до оподаткування визначається за правилами бухобліку за IV квартал 2022 року. Про це ми писали тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»