• Посилання скопійовано

З 16 серпня діє оновлена декларація з екологічного податку

В оновленій декларації можна буде вказувати інформацію щодо місцезнаходження об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, що використовуються такими платниками, з використанням КАТОТТГ зі зазначенням 19 символів. Вона діє з 16 серпня

З 16 серпня діє оновлена декларація з екологічного податку

Наказом Мінфіну від 21.07.2022 р.  №206 (зареєстрований в Мін'юсті 04.08.2022 р. за №880/38216) затверджено зміни до форми Податкової декларації екологічного податку.

Зміни внесено з метою приведення декларації у відповідність до Закону №1914-ІХ.

Зокрема, забезпечено можливість відображення платниками екологічного податку у формі декларації інформації щодо місцезнаходження об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, що використовуються такими платниками, з використанням Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, який передбачає зазначення 19 символів.

 У самій формі декларації:

  • у шапці декларації у частині щодо уточнюючої декларації додано позицію "реєстраційний номер у контролюючому органі, що уточнюється";
  • у рядку 2 позицію "код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ8" замінено на "код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці8"
  • примітку 6 викладено в такій редакції: "Серію (за наявності) та номер паспорта зазначають фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті.";
  • примітку 8 викладено в такій редакції: "Зазначається код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за Кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затвердженим наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26 листопада 2020 року №290 (у редакції наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 12 січня 2021 року №3), за місцем обліку платника екологічного податку (місцезнаходження контролюючого органу, до якого подається Податкова декларація).";
  • у тексті форми Податкової декларації слова "або серія та номер паспорта" замінено словами "або серія (за наявності) та номер паспорта"; слова "(ініціали та прізвище)" замінено словами "(власне ім'я, прізвище)", а слова "(підпис, прізвище, ініціали)" замінено словами "(підпис, власне ім'я, прізвище)".

Також відповідні зміни внесено до додатків до декларації.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Його опубліковано в "Офіційному віснику" від 16.08.2022 №63. Відповідно вперше звітувати за новою формою платники екоподатку мають за результатами 4 кварталу 2022 року. Але що думає ДПС - поки невідомо.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»