• Посилання скопійовано

Нові е-формати повідомлення про прийняття на роботу - вже в Е-кабінеті ДПС

10 серпня нові формати повідомлення про прийняття на роботу зʼявилися в Електронному кабінеті ДПС. Тож вже є змога скористатися новими форматами й в Е-кабінеті.

Нові е-формати повідомлення про прийняття на роботу - вже в Е-кабінеті ДПС

Нагадаємо, що постановою КМУ №835 внесено зміни до постанови КМУ від 17.06.2015 р. № 413. Зокрема, оновлено форму повідомлення про прийняття на роботу. Постанова набрала чинності з 28 липня  (про це ми повідомляли тут).

Відповідно й сама форма мала б застосовуватися роботодавцями з 28 липня. 

Але тільки 5 серпня таке оновлення було розміщено на сайті ДПС у рубриці "Електронна звітність". В переліку розміщено й формати (F3001003 - для фізосіб та J3001003 - для юросіб) нового повідомлення про прийняття на роботу/укладення гіг-контракту. При цьому зауважено, що їх введено з 5 серпня.

Тож виходить, що до ДПС слід направляти в е-формі новий формат повідомлення про прийняття на роботу з 5 серпня. До цієї дати можна було направляти "старі" формати. Офіційного повідомлення щодо старту застосування нових форматів від ДПС й досі немає.

Проте 10 серпня нові формати повідомлення зʼявилися в Електронному кабінеті ДПС. Тож вже є змога скористатися новими форматами й в Е-кабінеті. 

 

Що змінилося у формі повідомлення?

Постанова №835 містить зміни тільки до виносок до форми повідомлення про прийняття на роботу.

Так, графа 9 «Номер наказу або розпорядження про прийняття на роботу» тепер не заповнюється у разі укладення гіг-контракту/цивільно-правового договору.

Графа 10 отримала уточнену назву «Дата видання наказу або розпорядження про прийняття на роботу/дата укладення гіг-контракту/дата укладення цивільно-правового договору».

Також виправили замість згадки про «працівники на підставі цивільно-правових договорів" на слова "особи на підставі цивільно-правових договорів".

Тобто всі роботодавці, крім резидентів Дія.Сіті, заповнюють це повідомлення, як й раніше. Але через такі зміни всі роботодавці тепер мають оновлену форму.

 

Автор: Русанова Ганна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»