• Посилання скопійовано

Три кроки до безпечної роботи бухгалтера під час карантину

Карантин змусив нас переглянути методи роботи та знайти спосіб працювати віддалено. Навіть у такій консервативній галузі, як бухгалтерія, відтепер перехід на електронний документообіг вже не тренд – а життєва необхідність

Три кроки до безпечної роботи бухгалтера під час карантину

Карантин змусив нас переглянути методи роботи та знайти спосіб працювати віддалено. Навіть у такій консервативній галузі, як бухгалтерія, відтепер перехід на електронний документообіг вже не тренд - а життєва необхідність.

Розглянемо три кроки до зменшення обігу паперових документів, а з ними - і передачі вірусу.

КРОК 1. Почніть обмінюватися первинними документами: рахунками, актами, накладними. Для цього потрібно:

  • Внести зміни в наказ про організацію бухгалтерського обліку щодо обміну електронними первинними документами.
  • Повідомити своїх контрагентів про перехід на електронний документообіг та внести зміни в договори з ними.
  • Придбати кваліфіковані електронні підписи (КЕП/ЕЦП) для співробітників, що мають повноваження відправляти та затверджувати первинні документи.
  • Для документообігу можна використовувати програми M.E.Doc (модуль «Електронний документообіг») , Flydoc,  FREDO ДокМен; веб-сервіс СОТА.

Візуально схема обміну електронними документами виглядає так:

 

При використанні модуля FlyDoc створення, підписання, відправка контрагентам та збереження первинних документів з КЕП/ЕЦП здійснюється безпосередньо в 1С:Підприємство. З 6 по 30 квітня 2020 р. діє акційна пропозиція на Flydoc - знижка 50% для нових користувачів.

 

КРОК 2. Відмовтеся від паперової звітності не тільки до ДПС та Державної служби статистики, а й до ФСС. Документи «Заява-розрахунок» та «Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам» відправляйте в  електронному вигляді, при цьому, якщо облік ведеться в 1С:Підприємство, Ви можете скористатись обробкою експорту Заяви та Повідомлення з 1С:Підприємство.

КРОК 3. Якщо Ваша організація надає послуги з перевезення вантажу, перейдіть на формування електронних ТТН. Спростити перехід Вам допоможе обробка для формування ТТН в 1С:Підприємство та їх експорту в M.E.Doc, що дозволить:

  • миттєво погоджувати документи на вантажоперевезення;
  • унеможливити втрату документів;
  • забезпечити прозорість бізнес-процесів;
  • зберегти кошти компанії.

Спеціалісти компанії Портфель готові відповісти на запитання щодо переходу на електронний документообіг за телефоном:  (050) 104 99 60 або залишайте заявку на e-mail: info@portfel.ua, ми перетелефонуємо у зручний для Вас час.

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»