• Посилання скопійовано

Д1 за кожен місяць. А якщо не було працівників? «7 хвилин» з Тетяною Мойсеєнко

Чи треба формувати додаток Д1 за відсутності нарахувань? Як формуються додатки Д1 при виникненні трудових відносин протягом кварталу? Як нумеруються додатки Д1?



Якщо у вас є тільки нарахування, які виникли у зв’язку з укладанням трудових відносин, то, формуючи Д1, у вас буде тільки один додаток. І звичайно, при 061 заповнення підтягне кількість додатків – 1.

Якщо у вас у двох інших місяцях не було нарахувань, але трудові відносини з працівниками були, бо працівники перебували у відпустці без збереження зарплати, тоді бухгалтер формує три додатки:

  • в одному показує нарахування;
  • у другому - перебування штату працівників у відпустці без збереження заробітної плати;
  • у третьому показує те саме.

Тобто у прикладі з наявністю трудових відносин протягом всього звітного кварталу скільки додатків у вас буде? Три.

Якщо трудових відносин не було протягом першого, другого місяця, вони утворились по підприємству або по ФОПу тільки в третьому місяці звітного кварталу, то ви формуєте Д1 за третій місяць. Номер місяця третій, додаток №1. У випадку коли у перших двох місяцях звітного кварталу не було нарахувань, не було трудових відносин, найму не було. Але цей найм з’явився в третьому місяці, ви почали нараховувати зарплату, ви подаєте податковий розрахунок Д1, номер місяця в кварталі «3», номер додатку (увага!) перший. І коли воно буде заповнювати 061, то заповнить кількість додатків скільки? Відповідь – 1.

Якщо ви почали приймати працівників у лютому, в січні у вас ніхто не працював, не було найму, нуль по підприємству найманих працівників. Д1 по нуль найманих працівниках не формується. Працівники пішли тільки у другому кварталі і в третьому, тоді у вас буде сформовано два додатки. Додаток за другий місяць, номер доданку розрахунку 1. Далі Д1 з номером місяця «3», номер додатку 2.

 ***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: 7eminar.com

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»