• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Балансова вартість основних засобів досягнула нуля: як їх списати? 

Як діяти підприємству, якщо балансова вартість основних засобів досягнула нуля? Як правильно списати такі основні засоби? Які податкові наслідки при цьому виникають? 

За відсутність квитанції про реєстрацію податкової накладної - штраф? 

Податкову накладну від 31.07.2017 р. відправлено на реєстрацію в ЄРПН 14.08.2017 р. Згодом отримано повідомлення про відправлення в ДФС, однак квитанція про прийняття не надійшла. Які подальші дії та чи будуть штрафи? 

Робота бухгалтером у шістьох роботодавців: як оформити Табель обліку робочого часу? 

Бухгалтер працює у 6-ти роботодавців (в одного з них за основним місцем роботи). Чи треба в наказі про приймання на роботу зазначати час, протягом якого працівник має знаходитися на робочому місці? Як оформлювати Табель обліку робочого часу?  

У декларацію з ПДВ не включено суми ПН та РК: у якому періоді відобразити документи в декларації? 

У декларацію з ПДВ за червень не включено суми розрахунку коригування за червень, а до податкового кредиту - суму ПН, що виписана на послуги нерезидента (зареєстровано 17.07.2017 р. із запізненням). В якому періоді необхідно відобразити ці документи у декларації? 

Придбання та ремонт нежитлового приміщення під офіс: нюанси бухобліку 

Підприємство на єдиному податку III групи придбало нежитлове приміщення з використанням під офіс. Якими документами та бухгалтерськими проведеннями оформити приймання на баланс приміщення? Як визначається його первісна вартість та обліковуються витрати на ремонт? 

Зміна юридичної адреси підприємства: куди звітувати? 

Юрособа (єдиний податок 3 групи, неплатник ПДВ) у серпні 2017 р. змінила юридичну адресу зі зміною району. З жовтня 2017 р. планується перехід на загальну систему. Куди звітувати і сплачувати податки до кінця 2017 року?

Списання основних засобів у зв’язку з їх розібранням 

Спеціальна фірма здійснює списання замортизованих основних засобів. У випадку наявності дорогоцінних та кольорових металів фірма перераховує на рахунок підприємства вартість таких матеріалів. Чи буде достатньо висновку такої компанії для уникнення податкового зобов'язання з ПДВ за п. 189.9 ПКУ?

Господарську діяльність призупинено: чи потрібно платнику ПДВ подавати податкові декларації за неробочі періоди? 

Чи зобов’язані платники ПДВ подавати податкові декларації за періоди, протягом яких господарська діяльність не проводилася?

Отримано аванс за товари, постачання яких не відбулося: чи заповнювати Додаток до Критеріїв блокування ПН? 

Чи підлягає заповненню Додаток до критеріїв оцінки ступеня ризиків, у разі отримання квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, за умови отримання постачальником попередньої оплати за товари, постачання яких ще не відбулося?

Поворотна фіндопомога, яка була повернута вчасно, не включається до загального місячного (річного) доходу платника податку 

Чи оподаткують фінансову допомогу, яку повернули вчасно?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»