• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Сумісництво: у скількох роботодавців можна працювати одночасно? 

На скількох підприємствах може працювати зовнішний сумісник та з якою кількістю годин на тиждень при п'ятиденному робочому тижні за умови, що його норма тривалості робочого часу - 40 годин на тиждень? Чи є обмеження для недержавних службовців? Якими документами це обумовлено?  

Фінансова та податкова звітність за 2017 рік: у які строки подавати платнику податку на прибуток? 

У які терміни слід подавати річну фінансову та податкову звітність платнику податку на прибуток, річний дохід якого у 2017 році перевищив 20 млн грн? 

Неправильний код УКТ ЗЕД у податковій накладній: чи є право на податковий кредит? 

У грудні 2017 р. підприємство придбало та продало товар. ПН та три РК постачальник склав з помилкою у коді УКТ ЗЕД. Четвертий РК з правильним кодом був відхилений та незареєстрований. Чи має право підприємство на податковий кредит за такою ПН у грудні? Чи повинно підприємство за грудень декларувати ПДВ-зобов’язання за операцією з продажу таких товарів? 

Яка відповідальність за несвоєчасну виплату зарплати у межах місяця? 

Які штрафні санкції передбачені для юрособи (загальна система оподаткування) у випадку виплати авансу та зарплати більше ніж через 16 календарних днів?  

Як відображати в бухобліку представницькі витрати? 

Директор підприємства проводить ділові зустрічі з клієнтами та партнерами у закладах харчування. Після зустрічей надає відповідні чеки (алкоголь у чеках відсутній). Як такі чеки включаються до витрат підприємства? 

Особливості відображення відпускних у бухобліку 

Відпускні за січень 2018 р. виплачено у грудні 2017 р. Коли та як провести нарахування відпускних у бухобліку? Чи може бути дебетове сальдо на субрахунку 661, який є пасивним субрахунком?

Аванс та відвантаження в один день: скільки податкових накладних виписувати? 

01.12.2017 р. продавець отримав аванс за товар на суму 500 тис. грн, на який складено ПН. Цього ж дня відбулось постачання товару на суму 700 тис. грн та ще одна податкова на 200 тис. грн. Покупець вважає це порушенням. Чи потрібно було продавцю виписати одну податкову накладну на 700 тис. грн?

Відображення транзитних сум у звітності неприбуткових організацій 

Чи потрібно неприбутковій організації відображати у Звіті неприбуткових установ та організацій суми відшкодованих комунальних послуг, земельного податку, які надходять від орендарів на рахунок організації?

Оплата праці за роботу у вихідний день за підсумованого обліку робочого часу  

Чи потрібно оплачувати працівнику-суміснику, який виконує роботу на таких умовах: годинна ставка, змінний графік, підсумований облік робочого часу, робота у святковий день (25.12.2017 р.) у подвійному розмірі годинної ставки, якщо час роботи у цей день входить до норми робочого часу за обліковий період?

Обмежень щодо цільового використання готівки не встановлено 

Засновник вніс готівкові кошти в касу підприємства як поповнення статутного внеску. Чи може підприємство видати ці кошти іншому засновнику як повернення раніше наданої поворотної фіндопомоги?

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»