• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відображення запізнілих фіскальних чеків в обліку 

Підприємство (генпідрядник) отримало первинні документи на придбання ТМЦ, які пов'язані з будівельними роботами за 2017 р., із запізненням. Як відобразити такі документи? Чи можна списувати чеки на оприбуткування ТМЦ відразу на витрати та без пономенклатурного оприбуткування?

Коригування середньої зарплати для розрахунку відпустки у випадку доплати до «мінімалки» 

Чи коригується доплата до мінімальної зарплати та як бути у разі, коли відкоригована місячна сума у розрахунковому періоді більша за поточну місячну зарплату? Чи можливо лише оклад (у підприємства лише оклад, доплата до «мінімалки» і відрядження) відкоригувати на коефіцієнт підвищення?

Нюанси документального оформлення надання послуг у "єдинника" ІІІ групи 

Підприємець - "єдинник" на ІІІ групі (5%) (оборот до 1 млн грн) отримує дохід від проведення бізнес та фінансових ігор як готівкою, так і у безготівковій формі. Які документи слід надавати клієнтам при оплаті готівкою та які при оплаті на розрахунковий рахунок? Чи обов'язково підписувати договори?

Перевищення річного доходу 20 млн грн: податкові наслідки 

Які наслідки у оподаткуванні підприємства (загальна система, платник ПДВ) виникають при досягненні річного доходу понад 20 млн грн?

Доставка товару «Новою поштою» за власний кошт підприємства: чи виписувати ТТН? 

Підприємство здійснює доставку товару покупцям за власний кошт за допомогою «Нової Пошти». Чи прирівнюється експрес-накладна до ТТН? Чи потрібно у такому випадку виписувати ТТН?

Відображаємо донарахування сум відпускних за минулі періоди у звітності з ЄСВ 

Працівнику надано відпустку з 31.07 до 15.08.2017 р. Розрахунковий період - липень 2016 р. -червень 2017 р. Для розрахунку коефіцієнту коригування підвищення зарплати з 01.07.2017 р. не враховано. Якщо провести донарахування відпускних, як відобразити це у таблиці 1 та 6 звіту з ЄСВ?

Відображення використання залишку на поточному рахунку у звітності неприбуткової організації 

Як відобразити у звітності використання залишку на поточному рахунку на початок року неприбуткової організації?

Оподаткування ПДВ постачання програмної продукції: які зміни у 2018 році? 

Що змінилося в оподаткуванні ПДВ постачання програмної продукції у 2018 році?

Яка дата вважається датою надходження валютної виручки? 

Яка дата вважається датою надходження валютної виручки в іноземній валюті: дата надходження коштів на поточний рахунок чи дата надходження на розподільчий рахунок резидента, який здійснив експортну операцію?

За яких умов можна не застосовувати податкові різниці при придбанні товару у нерезидента? 

Підприємство (платник податку на прибуток) застосовує податкові різниці, здійснює придбання товару у нерезидента країни зазначеного у переліку держав відповідно до п. 39.2.1.2 ПКУ. Вартість придбання відповідає принципу «витягнутої руки». Чи потрібно застосовувати податкові різниці за п. 140.5.4 ПКУ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»