• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

З сумісництва на основне місце роботи: звільнення чи переведення?

На підприємстві «А» директор працює за основним місцем, а на підприємстві «В» за сумісництвом. Тепер на підприємстві «В» директор має працювати за основним місцем, а на підприємстві «А» за сумісництвом на неповний робочий місяць. Як це оформити документально? 

Оформлення касової книги та звіту касира

Як повинні виглядати листки касової книги та звіту касира, які ведуться в електронному вигляді? Чи кожен лист касової книги (звіту касира) повинен мати однаковий вигляд? 

Строки подання авансового звіту, якщо аванс на відрядження не видавався 

Працівник перебував у відрядженні. Аванс на відрядження не отримував. Через три тижні після повернення з відрядження подав авансовий звіт за витраченими власними коштами. Чи буде це порушенням? 

Як анулювати помилково складений РК? 

Постачальник склав та зареєстрував зайвий РК на збільшення суми ПДВ з причиною коригування «зміна кількості». Як виправити таку помилку? Чи потрібно відображати зайвий РК у декларації? 

За скільки днів виплачувати добові?

22 листопада о 22:40 працівник відбуває у відрядження згідно з квитками на потяг, а прибуває 24 листопада о 09:40. Як нарахувати добові: за 3 доби чи за 1? 

Проведення інвентаризації: для кого є обов'язковим?

Кому обов’язково проводити інвентаризацію?

ОЗ з нульовою залишковою вартістю — активи чи вже ні?

Підприємство ліквідує МНМА та ОЗ з нульовою залишковою вартістю. Які наслідки будуть з ПДВ з огляду на п. 189.9 ПКУ?

Повернення поворотної фіндопомоги не включається до доходу «єдинника»

Підприємство (платник ЄП) надавало своєму працівнику поворотну безпроцентну фіндопомогу. Зараз працівник хоче її повернути. Сума велика, приблизно 1 млн грн. Які можливі наслідки з боку податків для підприємства?

Оплата проїзду на території Польщі по платному автобану: як облікувати?

Для виконання міжнародних автомобільних перевезень на території Польщі підприємство надає водіям підзвітні кошти шляхом поповнення платіжної карти. Для оплати проїзду по автобанах на кожному автомобілі встановлюється пристрій з віатул (боксом). Як у бухобліку відображається оплата проїзду по автобану?

Умови обов’язкової реєстрації платником ПДВ для неприбуткових організацій

Неприбуткова організація (неплатник ПДВ) отримала безкоштовно комп’ютери та меблі від іншої неприбуткової організації та міжнародної організації. Чи виникнуть у організації ПЗ з ПДВ, які враховуються в операції до 1 млн?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»