• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи може мікропідприємство подавати звіти №1-м та №2-м? 

Чи може мікропідприємство подавати фінзвітність за формою №1-м і 2-м, чи зобов'язано подавати тільки скорочену форму №1-мс і 2-мс з точки зору податкової та статистики? Чи може мікропідприємство подавати фінзвітність щоквартально, чи зобов'язано робити це тільки раз на рік? 

Робота сумісників: повідомлення про прийняття та звіт з ЄСВ 

На підприємстві прийняли сумісників, але забули подати у ДФС повідомлення про прийняття на роботу. Чи можна подати повідомлення на даний час та які за це можуть бути штрафи? Чи потрібно їх відображати окремими рядками у звіті з ЄСВ? 

Складаємо річну декларацію з єдиного податку для підприємців І — ІІІ груп 

Як складається річна декларація з єдиного податку для підприємців І — ІІІ груп? 

Неоподатковувані та нульові операції: чи подавати звіт про пільги? 

Чи потрібно подавати звіт про пільги у разі здійснення операцій, які не оподатковуються ПДВ або оподатковуються за нульовою ставкою? Як розраховується сума пільги? 

Річна звітність з ПДФО та ВЗ для підприємців: як складати? 

Як складається річна звітність з ПДФО та ВЗ для підприємців? 

Якою датою складати РК до помилкової податкової накладної?

Постачальник у грудні 2018 р. склав ПН на суму більшу, ніж повинен був. Покупець помилково включив ПН до податкового кредиту у грудні 2018 р. У лютому 2019 р. постачальник прислав на реєстрацію РК від 31.01.2019 р. до неправильної ПН за 15.12.2018 р. на зменшення. Якою датою складається РК до помилкової ПН? Чи потрібно покупцю уточнити декларацію з ПДВ за грудень 2018 р.?

Розрахунок лікарняних у зв'язку з вагітністю та пологами для сумісника

Працівниця працює на трьох підприємствах (підприємство «А» – основне місце роботи, «Б» та «В» за сумісництвом). 21.01.2019 р. надано листок непрацездатності про відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами. Як розраховується сума лікарняних на всіх підприємствах?

Робота підприємця – «єдинника» ІІ групи з різними видами діяльності

Чи має право ФОП на ІІ групі ЄП працювати одночасно за різними видами діяльності? Наприклад, продавати товар широкого асортименту через мережу інтернет і одночасно надавати послуги програміста або операціоніста компанії, де орендує частину приміщення як ФОП?

У звіті №1ДФ не зазначено ознаку соцпільги: як виправити помилку?

У звіті за ф. №1ДФ не зазначено ознаку соціальної пільги, яку потрібно було зазначити. Як виправити цю помилку? Яка ознака доходу для нецільової благодійної допомоги працівнику підприємства, якщо її сума більша за 2 470 грн?

Якою датою складати РК до ПН при виявленні помилки?

Якою датою скласти РК до ПН від 25.12.2018 р. у випадку зменшення суми ПДВ? Помилку виявили 17.01.2019 р. Якщо скласти РК від 25.12.2018 р., то чи буде штраф у покупця за несвоєчасну реєстрацію такого РК? Чи можна скласти РК від 17.01.2019 р.?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»