• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Як впливають премії на розрахунок середньоденного заробітку? 

Чи має право ТОВ нараховувати та виплачувати керівнику компанії щомісячні премії за результатами роботи? Чи включається така премія до розрахунку середньоденного заробітку? Як оплачувати робочі дні перебування керівника у відрядженні? 

Бухоблік статутного капіталу та його поповнення 

Який бухгалтерський облік статутного капіталу, а також його поповнення? 

Як розрахувати зарплату за першу половину місяця? 

Як правильно розрахувати аванс та податки до нього? Чи включати доплату за роботу у нічний час при виплаті авансу? Про який розмір мінімального авансу з зарплати йдеться в ст. 115 КЗпП? 

Відображення договору ЦПХ у звіті з ЄСВ 

У грудні 2018 р. було підписано договір ЦПХ з фізособою на виконання робіт. У звіті з ЄСВ укладання договору не відображено. У лютому 2019 року було підписано акт виконаних робіт та проведено нарахування винагороди. Як відобразити це у звіті з ЄСВ? 

Працівник йде на строкову військову службу: дії роботодавця 

Працівника призивають на строкову військову службу. Чи можна його звільнити? Якщо ні, то які звіти подавати? Як потрібно розрахувати йому середню зарплату?  

ФОП змінив адресу: до якої ДФС звітувати?

Фізособа - підприємець змінила місце проживання у листопаді 2018 року. До якої ДФС необхідно подавати звітність та сплачувати податки за 2018 рік? Чи потрібно реєструвати нову Книгу обліку доходів?

Директор придбав канцтовари з оплатою через картку-ключ: як складати авансовий звіт?

Директор ТОВ придбав канцтовари у торгівельній мережі з розрахунком за нього корпоративною карткою товариства. Кошти на цю картку окремо не перераховуються, а списуються з поточного рахунку на наступний день після оплати. Як заповнити авансовий звіт за такими операціями?

Повернення коштів «єдинником»: як відобразити в Книзі обліку доходів?

Як відобразити повернення коштів в Книзі обліку доходів, якщо кошти були зараховано на рахунок в один день, а повернуто через 6 днів, при наявності листа про повернення та в один звітний період (квартал)? Які будуть дати занесення записів в Книгу обліку доходів?

Як виправити податкову накладну, складену без фактичного здійснення постачання?

У лютому підприємство зареєструвало ПН на відвантаження продукції покупцю, яке фактично не було здійснене (не оформлено документи). Це виявилося в березні. Замовник відмовляється оформляти документи лютневою датою. Як постачальнику відкоригувати ПЗ за лютий? Як це відобразити в звітності з ПДВ? Як ця ситуація вплине на реєстраційний ліміт СЕА ПДВ?

Списання нестачі пального за результатами інвентаризації

При проведенні інвентаризації виявлено залишки пального, які були несвоєчасно списані (ще у 2014 році). Вони придбавалися за готівку (є авансовий звіт та чек), але податковим кредитом з ПДВ підприємство не користувалося. Як списати ці залишки, адже документів про використання пального немає?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»