• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Що робити з невикористаним резервом відпусток?

Підприємство за критеріями 2017 р. та 2018 р. належить до мікропідприємств. До 2019 р. нараховувало резерв відпусток. У 2019 р. прийнято рішення відмовитися від створення резерву відпусток. Що робити із сумою невикористаного резерву станом на 01.01.2019 р.?  

Відображення допомоги у зв’язку із вагітністю та пологами в Звіті з ЄСВ  

Як додати до таблиці 5 за минулий звітний період інформацію про відпустку у зв’язку із вагітністю та пологами? Чи донараховується ЄСВ на таку допомогу, якщо її розмір за місяць менший за мінімальну зарплату?  

Підприємство укладає перший ЗЕД-договір на експорт: які дії експортера?

Підприємство укладає ЗЕД-договір на експорт товару на умовах передплати. Коли слід реєструватися на митниці: до передплати чи до відвантаження товару? Які будуть наслідки порушення 365-денного строку ЗЕД-розрахунків?  

Працівниця працює як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом: що з оподаткуванням?

Працівниця оформлена за основним місцем роботи на півдня з годинною тарифною ставкою 25,13 грн. На цьому ж підприємстві оформлена на півдня як сумісник. Як бути з оподаткуванням, оплатою та звітністю? 

Стягнення коштів з боржника за виконавчим листом: як облікувати?

Підприємство отримало лист від державної виконавчої служби про стягнення з боржника коштів (на підприємстві боржник отримує орендну плату за земельну ділянку). Як відобразити таку операцію в бухгалтерському обліку? 

Дата відвантаження та отримання товару не співпадають: коли визнавати витрати та ПЗ?

08.02 постачальник отримав передоплату у розмірі 10 тис. грн. 13.02 відвантажив товар перевізнику на суму 12 тис. грн. 18.02 покупець доплатив 2 тис. грн і лише 11.03 отримав від перевізника товар. Згідно з договором, право власності переходить до покупця при отриманні товару. Коли визнавати витрати та нараховувати податкові зобов'язання?

Оплата за послуги від третьої особи: на кого виписувати ПН?

Відповідно до умов трьохстороннього договору, ТОВ надає послуги з санаторно-курортного лікування фізособі, які оплачує Управління праці та соцзахисту населення. На кого виписувати ПН: на кінцевого споживача-фізособу, який безпосередньо отримує послуги, чи на Управління, яке оплачує надані ТОВ путівки?

Укладення договору позички авто з директором без нотаріального посвідчення: чи правомірно?

Чи правомірно підприємство укладає договір позички вантажного автомобіля (без нотаріального посвідчення) з фізособою - директором на 1-2 дні для доставки товару, а також договір про надання послуг з виконання функцій водія (з фізособою) з оплатою послуг водія, утриманням ПДФО та ВЗ, списанням придбаного пального?

Переоцінка ОЗ при переході на МСФЗ: чи є податкові різниці?

Чи стосується норма пп. 138.3.1 ПКУ про неврахування переоцінки ОЗ у різницях у випадку переоцінки ОЗ до справедливої вартості, яка проводиться один раз під час переходу на МСФЗ (історична собівартість суттєво відрізняється від справедливої вартості за даними експертної оцінки)?

Касові операції у юрособи - «єдинника»

Підприємство (платник єдиного податку за ставкою 5%) надає медичні послуги. Оплата готівкою здійснюється через РРО. Банк приймає готівку до 16:50, Z-звіт формується о 17:30. Ліміт каси – 1 500 грн. 14.03.2019 р. отримано 3 500 грн готівкою, а 15.03.2019 р. ці кошти здали до банку. Як організувати облік готівки? Як визначити дохід для цілей єдиного податку?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»