• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Працівнику помилково нарахували ЄСВ за ставкою 22%: як це виправити? 

На зарплату працівника - інваліда було помилково нараховано ЄСВ за ставкою 22%. Як виправити таку помилку? Яку відповідальність передбачено за виправлення такої помилки? 

Робочий час водія – далекобійника: як обліковувати? 

Як обліковувати робочий час водія – далекобійника? 

Складаємо податкову накладну: скільки цифр коду УКТ ЗЕД зазначати?  

Чи можна при складанні податкової накладної покупцю зазначати код УКТ ЗЕД із чотирьох цифр (наприклад, цемент 2523), якщо в податковій накладній від постачальника на український товар зазначено код УКТ ЗЕД з десяти цифр (наприклад, цемент 2523290000)? 

Перерахування авансу на відрядження на особисту картку працівника 

Працівник вирушає у відрядження. Чи може підприємство перерахувати добові на особисту картку працівника?  

Ремонт орендованого приміщення: облік та податкові наслідки 

Підприємство уклало договір на оренду офісного приміщення. Ремонт та поліпшення за договором виконуються орендарем за власні кошти. Як відображаються в бухобліку витрати на поліпшення та ремонт орендованого приміщення? Які податкові наслідки? 

Виплата орендної плати за землю раз на рік: строки сплати ПДФО та ВЗ

Сільгосппідприємство орендує земділянки у фізосіб на підставі договорів, якими передбачено сплату оренди один раз на рік. Чи потрібно нараховувати оренду кожен місяць за користування ділянкою та утримувати ПДФО й ВЗ, або ж потрібно її нарахувати один раз на рік та при її виплаті утримати та перерахувати ПДФО й ВЗ?

Заповнення граф ПН на передплату за договором виконання робіт

За договором виконання робіт з техобслуговування та ремонту обладнання отримано 120 тис. грн передплати. При цьому невідомо, які роботи будуть виконуватися першими. Що вказувати в графах ПН «Номенклатура» та «Кількість» на дату передплати? Акти будуть на різні суми та з різною номенклатурою (ця передоплата закриватиметься 25-30 актами)?

Власні кошти на рахунку підприємця: як придбати авто?

ФОП планує придбати автомобіль за безготівковим розрахунком. Як краще здійснити перерахування коштів постачальнику (юрособі): як внесення власних коштів на підприємницький рахунок з подальшим перерахуванням чи через касу банку безпосередньо на рахунок продавця? Чи виникне дохід на суму внесених власних коштів?

Які податки сплачує суб'єкт господарювання при придбанні нерухомості?

Які податки повинно сплатити підприємство, що придбаває нерухоме майно у забудовника (котедж)? Чи потрібно повідомляти ДФС?

Чи потрібно подавати звіт про пільги з туристичного збору?

Чи повинен суб’єкт господарювання, який надає готельні послуги, подавати звіт про пільги у розі надання тимчасового розміщення осіб у місцях проживання, які не є платниками туристичного збору відповідно до пп. 268.2.2 ПКУ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»