• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Хто повинен реєструвати акцизний склад: зберігач чи поклажодавець пального? 

Підприємство є платником акцизного податку на підставі пп. 212.1.15 ПКУ. Усі нафтопродукти знаходяться на зберіганні у підприємства-зберігача. Кому потрібно реєструвати акцизні склади в СЕАРП: поклажодавцю чи зберігачу? 

Працівниця звільняється протягом декрету: як розрахувати компенсацію за невикористану відпустку?

Працівниця, яка перебувала у відпустці для догляду за дитиною до трьох років, звільняється. Як розраховується сума компенсації за невикористану відпустку, яка накопичувалася до виходу співробітниці у декретну відпустку? 

Під час автоперевезень водій потрапив в аварію, а товар замовника згорів: як обліковувати? 

Скористалися послугами автоперевізника по Україні. Під час перевезень водій потрапив в аварію, а товар згорів. Якими документами така подія відображається в обліку? 

Відшкодування звільненим працівником вартості пального: що з акцизним податком? 

Чи виникає у підприємства об'єкт оподаткування акцизним податком за операцією компенсації звільненим працівником вартості невикористаного бензину та чи підпадає ця операція під дію Закону №2628? 

Нарахування та оподаткування зарплати практиканта 

Як нараховується зарплата практиканта? Що є базою ЄСВ та чи потрібно донараховувати ЄСВ до мінімальної зарплати? Як здійснюється виплата зарплати учням? Як відображати початок та закінчення виробничої практики у таблиці 5 Звіту про ЄСВ?  

Працівника переведено на повну ставку: чи буде зміна базового місяця для розрахунку індексації?

Як порахувати індексацію станом на травень 2019 р. для працівника, якого прийнято на роботу 13.08.2018 р. з окладом 13 542 грн та зайнятістю 92,5% (14 640 грн при 100% окладу), якщо в листопаді 2018 р. у нього збільшився оклад до 14 640 грн за рахунок збільшення зайнятості до 100%?

Скарга на контрагента, який вчасно не реєструє РК до ПН

Покупець оплатив рахунок двічі (друга оплата є помилковою). Отримувач коштів повернув покупцю зайво отриману оплату. На помилкову оплату було складено ПН, а на повернення коштів – РК. Покупець не бажає реєструвати РК. Як можна подіяти на такого покупця згідно з нормами ПКУ?

Оплата праці охоронця: як правильно розрахувати?

Оклад працівника складає 2 420 грн. Обліковий період – місяць. Індивідуальна норма робочого часу у квітні - 156 годин. Фактично відпрацьовано 48 годин (з них за графіком 23, з яких 4 години святкові). 16 годин нічних (20% тарифної ставки). Як розрахувати оплату праці працівнику?

Проїзні картки для працівників: як обліковувати та які наслідки в оподаткуванні?

Комунальне підприємство щомісяця придбаває проїзні картки (трамвай-тролейбус) для виконання працівниками їх трудових обов’язків. Як обліковувати такі картки? Чи оподатковується їх вартість ПДФО, ВЗ та ЄСВ?

Поштові витрати: як обліковувати?

Як на підприємстві облікувати та списувати поштові марки, якщо кошти за них були перераховано на рахунок «Укрпошти», а перелік відправлених рекомендованих листів було оплачено працівником власними коштами (є фіскальний чек)?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»