• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Коли платник єдиного податку може не застосовувати РРО? 

Підприємець - платник єдиного податку здійснює реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту. У якому випадку такий підприємець може не застосовувати РРО? Чи потрібно застосовувати РРО при інтернет-еквайрингу? 

Операції з реалізації алкоголю: як облікувати? 

Як в бухобліку відображається операція з реалізації підакцизної алкогольної продукції кінцевому споживачу?  

Компенсація сплачених директором коштів без підтверджувальних документів 

Директор сплатив за послуги мобільного зв’язку з власної картки (1 500 грн). Чи може підприємство компенсувати директору понесені витрати за відсутності підтверджувальних документів про здійснення такої оплати? 

Акцизний склад не зареєстрований, але використовується: чим це загрожує?

Якщо акцизний склад не зареєстрований, але використовується, чим це загрожує? 

Самостійна ліквідація ОЗ: що з ПДВ? 

Чи нараховується ПДВ при самостійній ліквідації основного засобу та які документи потрібно підготувати? Чи можна використовувати УПК №673? 

У ТТН зазначено юрадресу замість адреси пункту розвантаження: чи є це помилкою?

Для прийняття рішення про реєстрацію ПН в ЄРПН подано документи, які підтверджують реальність операції. Проте у ТТН вказано юрадресу замість адреси пункту розвантаження. Чи є це помилкою та як її виправити?

Як експедитору перевиставляти транспортні послуги від неплатника ПДВ?

Підприємство здійснює транспортно-експедиторську діяльність і залучає для проведення перевезень фізосіб підприємців – неплатників ПДВ. Як в такому випадку перевиставляти замовнику вартість міжнародних перевезень? Без ПДВ чи за нульовою ставкою?

Списання «безнадійки» за договором переведення боргу

За договором поставки покупець перерахував аванс. Постачальник не зміг виконати зобов’язання та перевів борг на іншу особу. Інша особа виконала всі свої зобов’язання перед кредитором — покупцем. За договором переведення боргу утворилась безнадійна заборгованість. Який облік списання?

У ПН відкоригували ціну, щоб вийти на суму авансу: чи буде податковий кредит у покупця?

Постачальник зареєстрував податкову накладну, у якій значення графи 10 (обсяг постачання) на 0,03 грн відрізняється від видаткової накладної. Чи має право покупець на податковий кредит за такою податковою накладною?

Як впливають на дохід юрособи - «єдинника» курсові різниці?

Юрособа - платник ЄП за ставкою 5% отримує дохід в іноземній валюті. Як в такому випадку визначати оподатковуваний дохід? Чи потрібно враховувати в подальшому курсові різниці у складі доходу?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»