• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Несвоєчасна перереєстрація платником акцизного податку: які наслідки? 

Юрособа – платник акцизного податку з реалізації пального не перереєструвалася в новому реєстрі до 01.07.2019 р. Які наслідки за несвоєчасну перереєстрацію: штраф, пеня тощо? 

Строк реєстрації податкових накладних в ЄРПН — 1095 днів 

Підприємство оплатило за товари 22.08.2018 року, але контрагент не склав та не зареєстрував ПН. Як діяти в такій ситуації і чи є щодо такої ПН строки давності? 

Чи можна знімати кошти з корпоративної картки для виплати заробітної плати? 

Чи можна зняти кошти з корпоративної карти для виплати заробітної плати? Чи потрібно цю готівку оприбутковувати в касі підприємства або можна видавати такі кошти без оприбуткування? 

Сплата ПДФО не на той рахунок: чи буде штраф? 

Підприємство сплатило ПДФО за договором ЦПХ на реквізити ПДФО з зарплати. Чи буде це вважатися порушенням? Чи буде виникати недоїмка? 

Передання замовником ПММ виконавцю є операцією з реалізації пального 

Сільгосппідприємство, яке не зареєстровано як платник акцизного податку, для збирання сільгосппродукції використало наймані комбайни за договором послуг. ПММ за рахунок замовника. Чи є це порушенням? 

За І квартал прибуток, а за І півріччя збиток: як відобразити в бухобліку та звітності?

Мале підприємство у І кварталі отримало прибуток. Втім за ІІ квартал виник збиток, який частково перекривав прибуток І кварталу. Як це відобразити в фінзвітності та податковій звітності з ПП, якщо все складається наростаючим підсумком? Як облікувати коригування ПП за минулий період?

Облік та звітність підприємця «єдинника», який здійснює продаж пива

Який облік повинен вести підприємець – платник ЄП (ставка 5%), який продає підакцизні товари на барі (пиво, сидр, столове вино) та має РРО? Яку звітність необхідно подавати?

Порядок оплати простою не з вини працівника

Як здійснюється розрахунок оплати простою не з вини працівника?

Житлово-комунальне господарство – «єдинник»: як оподатковувати?

ЖКГ - платник ІІІ групи ЄП, неплатник ПДВ. Чи включаються до доходу суми сплачені за водопостачання, електроенергію тощо? Які податкові наслідки у разі перевищення суми доходу в 5 млн грн? Як оподатковуються ПДВ отримані комунальні платежі?

Як визначається ставка податку на нерухомість, якщо будівля має різні приміщення?

Тип об’єкту нежитлової нерухомості (за правом власності) - побутово-управлінське приміщення. У технічному паспорті зазначено: «Офіс із складськими приміщенням». Як в такому випадку визначається ставка податку на нерухомість, якщо для офісних будівель та складів встановлено різні ставки?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»