• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Коли підприємець - «єдинник» повинен застосовувати РРО?

У яких випадках підприємець - «єдинник» повинен застосовувати РРО? Який ліміт доходу встановлено для здійснення розрахункових операцій без застосування РРО? 

Суму ПДВ віднесено на витрати: як виправити помилку? 

Підприємство, платник ПДВ та податку на прибуток, в 2018 році не відобразило ПК за придбану електричну енергію, а всю суму включило до складу витрат. Як обліковувати суму ПДВ? Як виправити помилку? 

ФОП – «загальник» здає приміщення в оренду: чи буде ЄСВ? 

ФОП на загальній системі оподаткування здає приміщення в оренду. Чи є орендна плата базою для нарахування ЄСВ? 

Надання транспортно-експедиційних послуг нерезидентом: чи є ПЗ у отримувача – резидента?

За договором транспортно-експедиційних послуг нерезидент надає за кордоном послуги з перевезення. Чи потрібно резиденту складати ПН? За якою ставкою сплачувати ПДВ? 

Повернення «єдинником» поворотної фіндопомоги власними коштами: які наслідки?

Чи може ФОП-«єдинник» повернути отриману поворотну фінансову допомогу власними коштами як фізособа, отриманими не від провадження підприємницької діяльності? 

Сплата нотаріусу готівкою за засвідчення справжності підписів засновників: чи є порушення касової дисципліни?

Приватний нотаріус засвідчував справжність підписів на примірниках Статуту та протоколу, за це заплачено готівкою 2 000 грн та підтверджено довідкою, яка містить дату, номер, підпис, прізвище та печатку нотаріуса. Чи буде порушенням касової дисципліни відшкодування цих коштів на основі такої довідки?

Перевищення доходу 20 млн грн протягом року: коли подавати квартальну декларацію з прибутку?

Підприємство на початок року мало чисельність 10 осіб , а обороти за 2018 рік менше, ніж 20 млн. Станом на 31.06.2019 р. обороти підприємства становлять 30 млн. Чи потрібно подавати декларацію на прибуток за І півріччя?

Продаж замортизованого ОЗ: як облікувати?

Як відобразити в обліку продаж повністю замортизованого обладнання? Під час продажу підприємство вилучає із цього обладнання запчастину? Як визначити базу для ПДВ?

Складання ПН на комунальні послуги, якщо перша подія - оплата

Як складати ПН, якщо акт на комунальні послуги оформляється останнім днем поточного місяця, а оплата (яка складається з доплати за поточний місяць та авансу за наступний) проходить на 2 дні раніше?

Чи можна оплатити лікарняний працівнику за місцем роботи на підприємстві, якщо він виписаний на ФОПа?

Директор підприємства (основне місце роботи) надав лікарняний листок на 5 днів (далі продовжує хворіти), виписаний на ФОП, оскільки директор також зареєстрований як ФОП. Лікарняний виправляти відмовився. Чи є право нараховувати лікарняний за основним місцем роботи на підставі копії лікарняного. Чи має бути за власний рахунок?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»