• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Яку звітність повинно подавати підприємство, яке володіє транспортними засобами? 

Підприємство має у власності легкові та вантажні автомобілі, а також спецтехніку. Яку звітність щодо цих об’єктів потрібно подавати? 

Придбання алкоголю у відрядженні: які наслідки?  

Чи можна сплачувати за алкогольні напої під час перебування у відрядженні та у випадку ділових зустрічей з замовниками (сплата корпоративною карткою та готівкою). Чи можна ці витрати компенсувати працівнику? Яке оподаткування?  

Обов’язки СГ щодо ліцензування та акцизного податку у разі придбання пального для власних потреб 

Якщо підприємство придбаває ліцензію на оптову торгівлю пальним при відсутності місця для торгівлі пальним, які обов’язки виникнуть при використанні пального виключно для власних потреб, зокрема, для заправки орендованих автомобілів?  

Чи можливий взаємозалік заборгованостей з нерезидентом?

Нерезидент має грошову заборгованість перед українським підприємством. Українське підприємство, своєю чергою, також має грошову заборгованість перед нерезидентом. Чи можливий взаємозалік заборгованостей без придбання та сплати валюти?

Бухоблік витрат на капітальний ремонт орендованого приміщення

Підприємство орендує приміщення, у якому зроблено капітальний ремонт з метою подальшого надання в суборенду. Як обліковувати витрати на ремонт такого приміщення?

З яких дивідендів сплачується авансовий внесок: нарахованих чи сплачених?

Державне підприємство при виплаті дивідендів на користь держави (частина чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до держбюджету) здійснює сплату авансових внесків з податку на прибуток. З якої суми дивідендів розраховується такий авансовий внесок: із фактично сплачених чи нарахованих?

Чи можна погасити штраф за несвоєчасну реєстрацію ПН коштами з ПДВ-рахунку?

За несвоєчасну реєстрацію ПН нараховано штраф. На ПДВ-рахунку є кошти, але списати ці кошти на поточний рахунок неможливо через податковий борг. Як можна сплатити податковий борг коштами з ПДВ-рахунку? Якщо анулювати реєстрацію платником ПДВ, чи можна списати кошти з ПДВ-рахунку для погашення штрафу?

Штраф за неподання №1ДФ: за кожне порушення чи до загальної кількості?

Підприємець (платник ЄП ІІ групи) орендує приміщення у фізособи (з 1 березня 2018 р.). Не подано ф. №1ДФ за попередні періоди (сплата здійснювалася вчасно). ДФС нарахувала штраф 510 грн за кожний неподаний розрахунок. Чи правомірно це? Чи потрібно подавати звіти за попередні періоди?

Чи реєструвати акцизний склад, якщо СГ торгує пальним у споживчій тарі?

Чи потрібно реєструвати акцизний склад, якщо суб'єкт господарювання імпортує та продає на митній території України пальне з кодом УКТ ЗЕД 2710122100 у споживчій тарі до 5 літрів?

Цільове фінансування майбутніх витрат: що в обліку?

Неприбуткова релігійна організація отримує добровільну пожертву, а потім організація перераховує ці кошти іншій організації теж у вигляді добровільних пожертв. Які проведення слід робити при отриманні та перерахуванні пожертви? Чи застосовується рахунок 48?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»