• Посилання скопійовано

До уваги неприбуткових організації: новий спецвипуск від редакції!

Найактуальніші запитання та відповіді в 2019 році

До уваги неприбуткових організації: новий спецвипуск від редакції!

З нової добірки редакції ви дізнаєтеся, які зміни в реєстрації неприбуткових організацій відбулись у 2019 році. Розглянемо питання, чи можуть неприбуткові організації займатися підприємництвом. Проаналізуємо, як звітує неприбуткова огранізація з податку на прибуток та як виправляти помилки після граничного строку подання Звіту про використання доходів (прибутків).

Інші питання спецвипуску:

  1. Які юрособи можуть отримати неприбутковий статус?
  2. Неприбуткова організація внесла зміни до установчих документів. Чи треба повідомляти про це податківців?
  3. Чи втрачає статус неприбуткової організації обслуговуючий кооператив, який починає будівництво житла?
  4.  Чи є підставою для виключення неприбуткової організації з Реєстру неприбуткових установ, організацій, виплата доходу засновнику (учаснику), працівнику або члену неприбуткової організації за виконані роботи (надані послуги) на підставі цивільно-правового договору?
  5. Які наслідки порушення неприбутковою організацією вимог (використання доходів (прибутків) виключно для фінансування видатків на утримання тощо)?
  6. Чи призведе до втрати статусу неприбутківця повернення співвласникам невикористаного цільового фінансування (гуманітарної допомоги тощо)?
  7. Чи може неприбуткова організація бути платником ПДВ?
  8. Чи може неприбуткова організація бути платником єдиного податку?
  9. Профспілка організувала своїм членам-фізособам екскурсію: що з оподаткуванням?
  10. Благодійна організація оплатила лікування фізособи: чи буде ПДФО?

 

 

Cпецвипуск «Неприбуткові організації», доступний для передплатників на паперовий журнал та електронні пакети «Експерт» і «Профі» в програмі GC Reader та на сайті в розділі Дт-Кт online.

Щоб стати передплатником та переглядати закриті матеріали сайту переходьте на сторінку передплата. Або напишіть на адресу peredplata@gc.kiev.ua чи зателефонуйте до редакції: (044) 391-51-92.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»