• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Які документи має надати ФОП при придбанні у нього ТМЦ? 

У фізособи-підприємця придбано за готівку товарно-матеріальні цінності. Які розрахункові документи про здійснення операції ФОП має надати з метою подальшого складання авансового звіту працівником? 

Нарахування зарплати у неприбутковій організації: як облікувати? 

Як в бухобліку неприбуткової організації відображаються операції з нарахування заробітної плати, а також нарахування та утримання податків з неї? 

Чи може ФОП одне приміщення здавати як підприємець, а інше - як фізособа? 

ФОП на ІІ групі ЄП має об'єкти нерухомості, які здає в оренду. Чи може ФОП в одній частині приміщення вести свою діяльність, а іншу частину здавати в оренду як фізособа? Чи може він частину своїх об'єктів нерухомості здавати як ФОП, а інші об'єкти нерухомості здавати як фізособа? 

Квитанцію за паркування виписано від руки: чи буде право на витрати? 

Підзвітні особи підприємства оплачують за паркування фізособі - підприємцю та надають на підприємство як підтвердження оплати квитанції, які виписано від руки. Чи має право підприємство відносити на витрати відповідні суми за паркування? 

Чи може ФОП перерозподіляти електроенергію та отримувати компенсацію за це? 

ФОП на ІІ групі ЄП має підстанцію електроенергії. Є клієнти, які хочуть підключитися до неї. Чи потрібно у такому разі мати ліцензію? Чи можливо відшкодува вартість світла? Які податкові ризики для ФОП? 

Надання експортної послуги: що з ПДВ?

Із замовником-нерезидентом укладено договір про надання послуг, що за КЗЕП класифікуються як «інші дослідні послуги (код 10.01.02) з умовою надання послуг за межами митної території України. У серпні вирішено змінити місце постачання послуг на митну територію України. Як виправити, щоб уникнути штрафів за несвоєчасну реєстрацію ПН та за заниження ПЗ в декларації з ПДВ за червень?

Реєстрація неприбуткових організацій: які зміни відбулися у 2019 році?

Які зміни в реєстрації неприбуткових організацій відбулись у 2019 році?

Погашено заборгованість з ЄСВ: чи можна подавати заявку до ФСС з ТВП?

Станом на 01.01.2019 р. підприємство мало борг з ЄСВ. 04.01.2019 р. у працівника настав страховий випадок. У червні заборгованість з ЄСВ було сплачено. Чи можна подати заявку до ФСС з ТВП для відшкодування суми лікарняних?

Закупівля ПММ для заправки баків власних авто: що з акцизним податком?

Підприємство для надання транспортних послуг з перевезення сільгосппродукції закуповує ПММ на власні потреби, щоб заправити автомобілі. У СЕАРП таке ПП не реєструвалося, оскільки не є платником акцизного податку. Чи повинно ПП бачити АН в ЄРАН, чи ні? Чи потрібна ПП реєстрація в СЕА, чи ні?

Чи має право аспірант працювати за основним місцем роботи на повну ставку?

Працівник, який працює на повну ставку та за основним місцем роботи, вступив до аспірантури. З 01.09.2019 р. він стає офіційно аспірантом у державному ВНЗ. Як підприємство має право залишитися з ним у трудових стосунках? Чи має він право працювати за сумісництвом, чи за основним місцем роботи на повну ставку?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»