• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Алгоритм заповнення Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації 

Який порядок заповнення Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації? 

Працівник надав посвідчення про відрядження через три місяці після нього: чи можна відшкодувати витрати? 

Працівник був у відрядженні до 24.05.2019 р. Наказ, направлення на курси підготовки та посвідчення про їх закінчення працівник надав в бухгалтерію 25.05.2019 р., а посвідчення про відрядження - 02.09.2019 р. Чи можна відмовити працівнику у компенсації витрат на відрядження? 

Чи потрібно проводити оцінку нерухомості при придбанні її фізособою у юрособи? 

Чи потрібно проводити оцінку нерухомості при придбанні фізособою такої нерухомості у юрособи? Якщо так, чим регламентовано таку оцінку? 

Роздрібна торгівля алкогольними напоями: яку звітність подавати юрособі? 

Юрособа на загальній системі оподаткування (неплатник ПДВ) використовує РРО при роздрібній торгівлі алкогольними напоями. У фіскальних чеках зазначалася ставка ПДВ 20%. Які наслідки цього? Яку звітність необхідно подавати такому підприємству? 

Чи має право підприємство орендувати квартиру під офіс? 

Чи має право підприємство орендувати квартиру під офіс? Чи потрібно при цьому нотаріально посвідчувати такий договір? Чи відноситься сума оренди до витрат підприємства? 

Внесок до статутного капіталу: чи можливо шляхом зарахування заборгованості?

ТОВ має заборгованість за кредитом перед нерезидентом-засновником, а нерезидент-засновник має заборгованість перед ТОВ за внеском до статутного капіталу. Як ТОВ може провести конвертацію боргу перед нерезидентом за кредитом до заліку заборгованості за внеском до статутного капіталу та які документи необхідно оформити?

Послуги неприбутковій організації: чи може «єдинник» ІІ групи їх надавати?

Чи може ФОП — «єдинник» ІІ групи надавати послуги неприбутковій організації?

Чи є виплата зарплати засновнику-нерезиденту контрольованою операцією?

Засновник Товариства (фізособа-нерезидент) є працівником Товариства та отримує зарплату (8 тис. грн на місяць) відповідно до штатного розпису. Чи є ця зарплата контрольованою операцією?

Ремонт вантажних автомобілів у «загальносистемника»

ФОП на загальній системі оподаткування надає транспортні послуги з перевезення вантажів як по Україні, так і за її межами. Чи має право ФОП відносити до складу витрат витрати на ремонт (вартість запчастин) власних автомобілей, які використовуються у госпдіяльності?

Добровільний перехід ФОП на ІІІ групу єдиного податку протягом року

Дата взяття на облік ФОП - 22.04.2019 р. Дата переходу на ІІ групу спрощеної системи оподаткування - 01.05.2019 р. Чи може цей ФОП подавати заяву на перехід на ІІІ групу з IV кварталу 2019 року? Якщо так, то чи потрібно додавати розрахунок доходу за попередній календарний рік, адже ФОП зареєстровано тільки в цьому календарному році?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»