• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи може «єдинник» надавати послуги неприбутковій організації? 

Чи може фізособа-підприємець на ІІ групі єдиного податку надавати послуги неприбутковій організації? 

Хто повинен проходити щорічний аудит та оприлюднювати фінансову звітність? 

Чи повинно ТОВ, чистий дохід якого за рік складає менше ніж 20 млн грн та зі штатною чисельністю персоналу менше ніж 50 чоловік, проходити щорічний аудит та оприлюднювати фінансову звітність разом з аудиторським висновком на власному веб-порталі? 

Порядок виплати дивідендів ТОВ 

ТОВ у 2019 р. змінило статут згідно з вимогами законодавства. У новій редакції виплату дивідендів не прописано. Чи може ТОВ виплатити дивіденди за 2018 рік (отримано прибуток)? Як це документально оформити? 

Як складається ПН на часткове постачання товару після часткової передоплати? 

За договором контрагент оплачує рахунок у розмірі 50% вартості замовлення (3 одиниці товару по 5 тис. грн). Після цього відвантажується два товари з передоплаченого рахунку. Як складати ПН у розрізі номенклатури на 50%-ву передоплату та подальше постачання? 

Вогнегасники на підприємстві: як списати? 

Чи може підприємство самостійно списати вогнегасники та як це документально оформити? 

Підприємство має непокритий збиток: чи потрібно збільшувати статутний капітал?

Статутний капітал підприємства складає 700 000 грн, непокритий збиток - 550 000 грн. Чи потрібно збільшувати статутний капітал, якщо непокритий збиток буде дорівнювати сумі статутного капіталу?

Тимчасове або остаточне зупинення роботи торгової точки: що з РРО?

Як бути з РРО, якщо підприємство закриває торгову точку (кафе): а) тимчасово до наступного сезону; б) кафе закривається остаточно та більше працювати не буде?

Чи потрібно складати АН на власне споживання?

Підприємство є платником акцизного податку. Крім хімічної переробки метанолу (пального) реєструє акцизні накладні. Має власні авто, які заправляє з використання паливних карток. Чи потрібно складати АН на власне використання пального на авто?

Як відобразити в декларації з ПДВ податковий кредит за транспортним квитком без отримання ПН?

Працівник придбав електронні транспортні квитки та надав до бухгалтерії роздрукований квиток і розрахунковий документ. Як відобразити в декларації з ПДВ та додатках до декларації податковий кредит за електронним транспортним квитком та іншими документами, які дають право на податковий кредит без отримання ПН? 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»