• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Зарплата та лікарняні: як оподатковувати ПДФО та ВЗ? 

Як оподатковується ПДФО та ВЗ зарплата та лікарняні? 

Чи можна перерахувати ПФД або заборгованість за авансовими звітами на зарплатну картку працівника? 

Чи можна перерахувати ПФД або заборгованість за авансовими звітами на зарплатну картку працівника? Якщо працівник отримував ПФД за різними договорами, чи може така ПФД визнаватися оподатковуваним доходом? Які документи слід оформити? 

Чи включається сума зарплати до доходу підприємця - «єдинника»? 

Чи включається до доходу фізособи-підприємця (платника ЄП) сума зарплати, яка отримана ним як найманою особою на іншому підприємстві? 

Хто сплачує земельний податок при оренді земельної ділянки? 

Підприємство (платник податку на прибуток та ПДВ) орендує у фізосіб земельні ділянки для подальшого їх надання в суборенду платника ЄП IV групи. Чи потрібно підприємству сплачувати земельний податок та подавати декларацію? 

Право на відображення суми ПДВ у ПК у наступних періодах 

Підприємство 17.10.2018 р. отримало зареєстровану в ЄРПН ПН, однак суму ПДВ у ПН не включено до ПК. Чи можна включити суму ПДВ та ПК до декларації за поточний період (жовтень 2019 року)? 

Як скласти звіт про пільги щодо операцій, звільнених від ПДВ за пп. 197.11 ПКУ?

Як розрахувати суму пільги з ПДВ згідно з пп. 197.11 ПКУ в частині придбаних товарів (послуг), які використовуються в оподаткованих і звільнених операціях (оренда складу, МШП тощо), якщо даний пункт ПКУ не підпадає під пропорційний розподіл ст. 199 ПКУ згідно з пп. 199.6 ПКУ?

Розрахунок зарплати при неповній зайнятості

Працівник у вересні 2019 р. влаштувався на посаду адміністратора систем з окладом 10 000 грн. З 02.09.2019 р. перейшов на неповний робочий час (20 годин на тиждень: понеділок – 4 години, середа та п’ятниця – 8 годин). Як з вересня розраховувати зарплату?

Як в обліку відображається застава майна?

Підприємство уклало кредитний договір із банком та договір застави (заставне майно – основні засоби і ТМЦ). Як в обліку відображається застава майна? Чи нараховується амортизація (бухгалтерська і податкова) на заставне майно, яке підприємство продовжує використовувати в госпдіяльності?

Як заповнити ПН при ціні контракту в іноземній валюті?

Підприємство виконує будівельні роботи, які здаються поетапно на території України за грантові кошти в валюті згідно з контрактом. Яку ціну зазначати при складані ПН, якщо щодня курси різні та чи потрібно складати РК до ПН для уточнень?

ЄСВ за сумісництвом сплачується виходячи з фактично нарахованої зарплати

Працівник перебуває у декретній відпустці для догляду за дитиною до 6-ти років. В цей час оформляється за сумісництвом на 0,5 ставки директором приватного підприємства. ЄСВ сплачується з фактичної зарплати 0,5 від "мінімалки" з відображенням у звіті ЄСВ як зарплата не за основним місцем роботи. Чи правильно було сплачувати ЄСВ в такому розмірі?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»